Nope Is Dope 3 (Mixed By D-Rashid And Bassjackers)

Toen ik dit cdtje in mijn handen kreeg, was ik behoorlijk bevoordeeld. In het verleden ben ik behoorlijk negatief over Nope is Dope geweest. En als ik heel eerlijk ben, moet ik ook wel toegeven dat de vorige Nope is Dope cd’s een te hoog “bliepjes gehalte” hadden. Saai en eentonig waren de woorden die destijds bij me naar boven schoten. Maar ook voor Nope is Dope is er een herkansing. En zodoende is er weer een nieuwe ‘volume’ van Nope is Dope op de markt. Twee dikgevulde schijfjes, een gemixt door D-Rashid, de andere door ‘the Bassjackers’. Weet Nope is Dope mij deze keer wel te overtuigen?

Een beetje verveeld gooi ik toch de eerste cd maar in mijn cd speler. Wat volgt is een schijfje dat in een keer mijn vooroordelen lijkt weg te nemen. De cd wordt heerlijk geopend door “All I Do“. Een prima stemmingsmakertje, om het zo maar te zeggen. Het duurt drie nummers voordat ik het gevoel krijgt dat de cd echt begonnen is. “Here we go” van Jeroenski en Jorn zorgt ervoor dat het schijfje wat losser gaat.

Verder bevat het eerste deel het heerlijke “Get Ready” van D-Rashid en Rishi Bass. Het schijfje is verbazingwekkend niet gevuld met enkel en alleen “bliepjes house”, maar het bewandelt meer de latin weg. “Monkey Say, Monkey Do” van Rishi Bass en Melly Mel bewijst dat het schijfje wél diepgang bevat. De cd bevat zodoende ook genoeg nieuwe en voor mij nog onbekende remixes en producties. Ik ben enthousiast!

En gelukkig blijf ik dat houden! Ook het tweede schijfje van de “Bassjackers” bevat een heerlijke compilatie van house. Met een opening als “Rap das Armas”, die heerlijk wordt gemixt zit het wel snor. Ook deze jongens weten dat het nummer “No Love Lost” van Syke ‘n’ Sugastar, met volle speakers prima op een compilatie cd past. Deze cd bevat weliswaar een hoger “bliepjes house” gehalte, maar dat wordt gecompenseerd doordat de cd een hoog aantal tracks bevat waar je compleet op losgaat.

Al met al is deze dubbel cd een aangename verrassing geworden. Zou ik voorheen nooit meer een Nope is Dope cdtje aanraken, de nieuwsgierigheid kon ik deze keer niet weerstaan. Gelukkig maar, want de cd zit voorlopig nog heerlijk in mijn cd speler geplakt.

Conclusie:

Nope is Dope volume 3 biedt je een dikke twee uur heerlijke house muziek. Met de eerste cd begin je de avond, maar het hoogtepunt bereik je met de tweede cd, daar gaat het echt goed los. Misschien toch binnenkort maar is een Nope is Dope feestje meepakken!

Lees ook:ADE week: De ver van uit de buurt blijven tip!
Lees ook:Lucky Charmes – Get Lucky
Lees ook:Convertible “Rehab” cd
Lees ook:Don Diablo – Life is a festival
Lees ook:Nope is Dope zwaar mislukt?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>