Armin van Buuren interviewt Jean-Michel Jarre op ADE

Het duurt nog tot half oktober maar het Amsterdam Dance Event laat al van zich horen. Er worden al enkele opmerkelijke programmaonderdelen bekend gemaakt want vandaag is de komst van pionier Jean-Michel Jarre aangekondigd.

Jean-Michel Jarre brak eind jaren 70 door met zijn vernieuwende instrumentale elektronische popmuziek en is met inmiddels ruim 80 miljoen verkochte albums vandaag de dag nog steeds actueel. Met zijn verbluffende en omvangrijke live shows trad hij meerdere keren voor miljoenen fans tegelijk op. Als toneel voor zijn shows koos hij de meest uiteenlopende iconische bezienswaardigheden, zoals de Londense Docklands, de Eiffeltoren en de piramides van Giza.

Tijdens het ADE wordt Jean-Michel Jarre geïnterviewd door een van Nederlands meest succesvolle dj’s en producers Armin van Buuren, als onderdeel van ADE’s uitgebreide conferentieprogramma.

Armin zegt in het persbericht het volgende over hem: “Jean-Michel was één van de pioniers op het gebied van elektronische muziek, toen het nog geen trance of EDM heette. De synthesizer werd in het begin door velen gezien als een duivels instrument en haar muziek mocht vooral geen muziek genoemd worden. Met albums als Oxygen, Equinox en Zoolook bereikte Jean-Michel een groot publiek en opende veel deuren voor synthesizer muziek. Dit apparaat heeft aan de basis gestaan van wat we nu dance noemen. Daarnaast is Jarre een pionier als het gaat om grote optredens en technieken als video projectie.”

De exacte datum en tijd van het interview worden later bekend gemaakt.

Armin van Buuren interviewt de Franse pionier Jean-Michel Jarre tijdens ADE (foto Carli Hermès)

Armin van Buuren interviewt de Franse pionier Jean-Michel Jarre tijdens ADE (foto Carli Hermès)

Eerder bekendgemaakte sprekers voor ADE’s conferentie zijn de wereldwijd bekende filmcomponist Hans Zimmer (die afgelopen april nog door Junkie XL werd ondervraagd tijdens het International Music Summit) , Live Nation Entertainment ‘s president en chief executive officer Michael Rapino, Spinnin’ Records CEO Eelko van Kooten, Merlin CEO Charles Caldas, Steve Schnur, wereldwijde executive muziek en muziek marketing voor Electronic Arts (EA), Betsy Beers producer van Grey’s Anatomy, Private Practice en Scandal en de toonaangevende music supervisor Alexandra Patsavas.

Lees ook:Essenceweek: Armin van Buuren
Lees ook:Filmpjes: de muziekgeheimen van Armin van Buuren
Lees ook:Imagine: Armin van Buuren neemt track op met Sharon den Adel
Lees ook:Armin van Buuren vereeuwigd als wassen beeld in Madame Tussauds
Lees ook:Ouders van Armin zijn apetrots op hun zoon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>