Breng een stukje dance/trance in 50 jaar Nederpop!

Canon hier, canon daar. Ik heb het niet over het populaire printer merk, maar over een vorm van een lijst. Een lijst waarin we bijvoorbeeld alle belangrijke geschiedenis items neerzetten. Of waarin we alle belangrijke punten van Amsterdam plaatsen. Maar wat ik echt leuk vind is de canon die "Stichting 50 jaar Nederpop" wilt maken. Een lijst met de 50 belangrijkste punten in de geschiedenis van de Nederpop. Nou zijn al die pop punten wel leuk, maar laten we niet vergeten dat items over dance er zeker in moeten!

Op deze website kan er gestemd worden voor de punten die niet mogen ontbreken in het canon. De stembussen zijn wagenwijd open tot 24 november. Maar op welke punten moet er gewoon gestemd worden?

Als danceliefhebber kan je op de volgende punten stemmen:

- Het begin van de House
- Het ontstaan van de gabberscene in Nederland
- Het succes van de eurohouse
- Het meesterwerk van Speedy J
- Nederland electroland
- Junkie XL versus Elvis Presley
- Tiesto de nummer 1 dj van de wereld

Mijn voorkeur gaat uit naar het begin van de house. Met de Roxy als voorganger heeft Nederland zich geprofileert als het houseland bij uitstek, nog elke dag vliegen Nederlandse dj's de hele wereld over om de lekkerste house aan elkaar te mixen. Maar waar hebben jullie op gestemd?

Nog even een filmpje van een van de eerste houseplaten:


 

Lees ook:Roxy en de house revolutie, een boek voor de houseliefhebber
Lees ook:Top 500: Moby – Feeling so real
Lees ook:Top 500: Sugababes – Freak like me
Lees ook:Top 500: 2 Unlimited – No Limit
Lees ook:Hit or Shit: Boris Rush – Miami Push

1 Reacties // Reageer

One thought on “Breng een stukje dance/trance in 50 jaar Nederpop!

  1. kempozone

    Im sure many of you are like me and one of the first things you do in the morning is head here and check out the new post. Along with seeing the new posts, I’m also always checking out the blog roll rss feed and watching them grow, or shrink sometimes. In one of my past …but all in all excellent site. Keep it up!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>