Roxy en de house revolutie, een boek voor de houseliefhebber

Het is soms best moeilijk een goed boek te vinden waarin mijn liefde voor muziek wordt behandeld. Job de Wit heeft het voorelkaar gekregen en ondertussen ligt het dan al een paar weken in de winkel: Roxy en de houserevolutie…

 

Het is alweer twintig jaar geleden dat de house muziek zijn doorbraak in Nederland beleefde. In 1988 (mijn geboortejaar) werd de house in de legendarische discotheek Roxy geintroduceerd. Twintig jaar later zijn de variaties op de housemuziek ontelbaar en is in elke club wel een goed house feest te vinden.

In het boek is dan ook de hele geschiedenis van house te vinden, van de eerste klanken in de Roxy, tot de hedendaagse uitgaanscultuur. Voor het boek zijn interviews met pioneers Eddy de Clercq, Joost van Bellen, Roxy resident dj Dimitri, dj Johnson en KC the Funkaholic gebruikt. 

De schrijver komt met een aantal duidelijke conclusies. Een erg leuk boek om je wat meer te verdiepen in de geschiedenis van house. Het is vanaf 4 september bij de plaatselijke boekenboer te vinden. 

 

Lees ook:Stem voor Joost van Bellen als Amsterdammer van het jaar
Lees ook:Essenceweek: Etienne de Crécy
Lees ook:Crookers komt weer naar Nederland
Lees ook:Best dj of 2008 week: Overig
Lees ook:Even een snackje: Joost van Bellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>