Festivalweek: So Sexy Festival

Hadden we het gister nog over Dance Valley, een week later kon ik alweer mijn modderschoenen aantrekken voor het volgende festival. Tegelijkertijd met Extrema Outdoor vond namelijk het So Sexy Festival plaats in Almere. Een mooie gelegenheid om in mijn thuisstad, op fiets afstand, een festival te bezoeken. Met het geweldige Dance Valley van vorige week nog in mijn aderen toog ik naar het Atlantisstrand waar het festival plaatsvond…

De verwachtingen voor het festival waren, ondanks het weer, uitmuntend. Met een heerlijke house/latin/eclectic/garage line-up had de organisatie voor een de verrassing van het Almeerse jaar gezorgd. Voor nog geen 30,- waren de beste dj's in bovenstaand genre gevraagd een setje weg te geven.

Alle positieve uitingen te spijt bleek al snel bij binnenkomst dat de opkomst lager was dan verwacht. De organisatie had hier op ingespeeld door de helft van het terrein af te sluiten. Hierdoor moesten veel dj's (noodgedwongen) back 2 back met elkaar spelen. Ook was er aardig gespeeld met dj's op verschillende podia, hierdoor was het zéker zoeken naar de juiste dj bij het juiste podium, want de organisatie had niet voor juiste line-ups gezorgd.

Maar na uiteindelijk de juiste tent en juiste plek gevonden te hebben belanden we bij Jamie Westland. De drummer van Di-rect, bouwt naast zijn rockcarriére aan een succesvolle dj carriére. Wat een schande was het dan ook, dat Jamie voor een menigte van wel geteld 4 man (wij) moest draaien. Ondanks dat deed Jamie zijn uiterste best en hebben we toch heerlijk op zijn draaikunsten gedanst. Gelukkig kon hij dat wel waarderen.

Daarna werd het al snel drukker, waardoor het bij Jean al aardig vol stond. Bij Madskillz ging het dak er voor 18.00 al redelijk af. Daarna Vato Gonzalez, die ik hier voor het eerst live zag, draaide mét muts een sterke set.

Na een stevige diner (hamburger,hotdog en patat ;) ) snelden we ons naar de mainstage. Daar traden drie helden van mij op, te verstaan Sunnery James, Ryan Marciano en Roog! Soms is het wel heel positief als er noodgedwongen back 2 back gedraait moet worden! Wat een heerlijke latinhouse set werd er door deze drie gasten weggegeven. Die set luidde een nog sterke avond in.

Toen was het de beurt aan Real el Canario. Deze dj staat bekend álles door elkaar te mixen. Met snelle nummerwisselingen ging het dak er compleet af. Bij de grote afsluiter (Partysquad) bleek het opeens wel heel erg druk te worden in de tent. We pakten daardoor nog een klein half uurtje van Sidney Samson mee.

Moe maar voldaan stapte ik op m'n fietsje richting huis. Ondanks organisatorische problemen, een lage opkomst in de middag en een ongeloofelijk blubbermassa, was dit feest voor herhaling vatbaar!

 

Lees ook:Sensation Black 2007: de filmpjes
Lees ook:Welcome to the Future, welkom op het leukste feestje van Nederland
Lees ook:Festivalweek: Dance Valley 2008
Lees ook:Best of 2008 week: Beste feest/festival
Lees ook:Partyverslag: Framebusters The Ron (christmas) Carrol edition

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>