Festivalweek: Dance Valley 2008

Het zit er weer op. Na een succesvolle editie van het Lief festival duiken we met z'n allen de clubs weer in om verder te feesten. Ondanks het teleurstellende weer van afgelopen zomer kunnen we terugkijken op een heerlijke festivalzomer. Met festivals als Dance Valley, Mysteryland en FFWD heb ik het erg naar me zin gehad. Deze week elke dag een recensie van een zomerfestival van dit seizoen!

We trappen meteen af met een van de grootste dance festivals van Europa, het uiterst succesvolle Dance Valley!

Met een sterke line-up, succesvolle voorgaande edities en een schitterende locatie heeft Dance Valley al jaren een ijzersterke troef in handen. Elk jaar verkoopt het strak uit. En zo ook dit jaar.

Na dagen van regen was het dan eindelijk zover en werd er naar Spaarnwoude gereisd. Toen we uiteindelijk met de bus bij het terrein aankwamen moesten we nog een half uur naar de ingang lopen. Uiteindelijk stonden we stipt 11.00 bij de ingang, waar we door oponthoud van de politie pas om 11.30 naar binnen konden.

Eenmaal binnen was de chaos van de regen duidelijk zichtbaar. Overal waren dikke moddervelden te vinden. In de tenten lagen gelukkig houten planken, die ervoor zorgden dat er toch goed gedanst kon worden. Na wat over het terrein gestruind te hebben kwamen we bij Jean's Madhouse aan. Een open area met de rauwe porno house die we van Jean gewend zijn.

Niet veel later gingen we naar 'High Quality', de hardere area, waar Astrix (uit Israel) een magisch mooi setje weggaf. Daarna snelden we ons naar 'Bateria' van Gregor Salto, een schitterende open area, die ondanks de regen lekker druk bleef.

We hoefden zo rond 16.00 enkele meters verder te lopen om bij Bart Claessen uit te komen. Deze gaf een heerlijk ouderwets trance setje weg, waar zelfs het zonnetje bij ging schijnen. Na zijn set hadden we een mooi gaatje in de line-up om even wat te eten.

Daarna liepen we rustig naar de mainstage om de draai kunsten van Mason te zien. Tijdens zijn set stonden we vlak voor de dj-booth. (leve oordoppen!), ook daarna bleven we staan om Sander van Doorn te zien. Na een half uurtje Sander van Doorn, moesten we echter weer verder om nog een stukje Madskillz en Sidney Samson mee te pakken. Dat was geen slecht idee, want Sidney was goed op dreef en de kwakkelende Lady Bee werd (gelukkig!) bijgestaan door een mc-ende Luciën Foort

Super gezellig allemaal, maar om een uur of  21.30 was ik wel erg benieuwd wat er bovenop de berg afspeelde. Ik ging kijken en de heerlijke jaren '90 klanken kwamen me tegemoet. Snel haalde ik de rest erbij. Daar zijn we tot 22.15 (plus toegift) helemaal losgegaan. Gary Global is een echte held! 

Na dit heerlijke optreden kwamen we om 22.30 aan bij Carl Cox, waarvan we het laatste half uurtje meepakten. Wat een legendarische muziek maakt deze dj. Echt helemaal geweldig!

Dance Valley overtrof dit jaar mijn stoutste verwachtingen. De organisatie was top, de muziek goed en de sfeer gezellig. Voor zo'n groot festival was het uitzonderlijk goed!

FILMPJE!

Lees ook:Dance Valley 2008: datum en area’s bekend
Lees ook:Festivalweek: Free Festival
Lees ook:Festivalweek: So Sexy Festival
Lees ook:Verjaardagsweek: Dance Valley
Lees ook:Festivalweek: Sensation White

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Festivalweek: Dance Valley 2008

  1. Jens

    Helemaal mee eens. Ik heb ook een supertijd gehad op dit festival en vond het persoonlijk ook nog steeds het meest sfeervolle festival van de zomer.

      /   Reply  / 
  2. Bram

    Grappig dat iedereen een festival zo anders beleeft. Het was mijn eerste keer Dance Valley maar ook de laatste. Het publiek was niet mijn ding, de afstanden waren te groot…gewoon te massaal. Doe mij maar Voltt (ondanks sleche organisatie), Welcome to the future (toppertje) of Awakenings Fest.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Best of 2008 week: Beste feest/festival | Dance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>