Gekke Minimal, style of hype?

miniminiminimiminal"Ik vind die cultuur in de minimal zo gek waarbij iedereen zich verkleedt met een phat gaekke muts of kakke brilmontuur, neonkleuren en andere versjeezde zooi. Verder gaan ze zogenaamd de hele tijd ontzettend 'los' in de fakking frontlinie, zo los dat ik me afvraag of het wel echt is."

Dit berichtje kreeg ik vandaag in mijn mail en eigenlijk ben ik het hier zo ontzettend mee eens dat ik heb besloten dit te citeren en hier een stukje aan te wijden. Minimal en alles wat daarbij hoort, is het een manier van leven of is het wanhopig meeliften met een hype in een verwoede poging ergens bij te horen?

Style of Hype?

Zelf zal ik niet ontkennen dat ik ook op menig minimalfeestje te vinden ben geweest, maar ik heb me nooit geconformeerd aan welke hype of kledingstijl dan ook. Wanneer ik op stap ga dan ga ik voor de muziek, mijn vrienden en om lekker te socializen. Natuurlijk let ik ook op mijn kleding, het is ook nergens voor nodig om er als een sloeber bij te lopen. Alleen al die verkleedpartijdtjes, brillen zonder glazen, pruiken, neondingetjes, sjaaltjes, petjes, mutsen. foute foto's en vooraan net iets te overdreven losgaan en vooral alles phat vinden…is dat nu echt allemaal nodig?

Wees gewoon jezelf denk ik wel eens. Geniet van de muziek, ga lekker los en probeer niet uit alle macht iets of iemand te zijn die je eigenlijk niet bent. Weet niet of ik dit nu verkeerd zie..Misschien ben ik wel die verloren romanticus, die Ouwe Ravert die lekker in zijn makkelijke technokloffie op stap gaat om intens te genieten van muziek, of is dat heel misschien ook raar?

Hier nog even een filmpje waar je wel wat minimalvoorbeeldjes op terug kunt vinden. Daarbij gezegd, dat ik dit wel een ontzettend(!) mooi nummer vind. Junior Boys – Like a Child (Carl Craig remix)

Lees ook: Dave Clarke houdt het op techno 

 

Lees ook:Een Eigenwijs interview!
Lees ook:Kromme tenen filmpje: DJ Porny
Lees ook:Filmpjes: Mason met én zonder Princess Superstar
Lees ook:Column: Hoe house kapot gemaakt wordt!
Lees ook:Top 500: Nomad – Devotion

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Gekke Minimal, style of hype?

  1. Topkok

    ik begrijp inderdaad waarom je een hekel hebt aan verkleedpartijtjes :D

    http://djdavy.hyves.nl/fotos/195851519/0/84sh

    deze discussie is 4 jaar geleden al gevoerd, toen kwamen ze er niet uit en dat zal nu ook wel gaan lukken. Techno volk is misschien wat conservatiever?

      /   Reply  / 
  2. Davy van de Laar

    @ Topkok
    Goed gevonden! Het verhaal hierbij is dat ik op mijn verjaardag gekroond wordt tot technokoning, dusss…wel een hele belangrijke eer! Maar om het nu naar een vet hip minimalfeest aan te trekken, hmmmm…

    Wel interessante invalshoek trouwens om te zeggen dat technovolk misschien conservatiever is. Misschien heb je daar wel een punt. Toch blijf ik er wel bij dat het technovolk, als je het zo wil noemen, meer zichzelf is en het minder belangrijk vindt wat anderen mensen over hen denken. Misschien ben ik als 30+er inderdaad wat conservatiever geworden, begrijp ik minder van de vet hippe uitgaanshulpstukken..maar toch..In mijn jonge jaren heb ik op een enkele Zillion-gift na nooit echt de neiging gehad me op zo’n manier te onderscheiden en met mij menig ander. Ik zie gewoon niet in waarom die bril zonder glazen en die phat kaecke muts je ineens wel stoer maakt.

    ik hoef de discussie verder ook niet op te lossen ofzo, maar wilde het gewoon even kwijt en met jullie delen :)
    Het zullen de jaren wel zijn *zucht*

      /   Reply  / 
  3. Thomas

    Ik ben zelf een jongen van 21 jaar, en ga pas vanaf mijn 16de naar minimalfeestjes toe.
    Ook ik begin me nu behoorlijk te irriteren aan de verkleedpartijtjes en het feit dat mensen vinden van zichzelf dat ze ”zooo minimal zijn”

    Wat je ook nu vooral ziet is de ”nieuwe” generatie, de mensen die nu naar a’dam en utrecht etc uit mogen van hun ouders, vooral zo anders moeten zijn.

    Helaas blijven je zulke mensen tegenkomen en doe je er niet veel aan.
    Zolang je zelf maar niet zo ”hip en trendy” eruit wilt gaan zien en je van de muziek blijft genieten komt alles in orde

      /   Reply  / 
  4. Tom

    Ach, zien en gezien worden is wel een essentieel deel van het uitgaansleven -> hedonisme ten top maar in mijn ogen wel echt een toevoeging. Ik ben maar wat blij met de mensen die hun best doen om er anders uit te zien, mensen aan het lachen te maken of

    An sich is het helemaal geweldig dat mensen moeite doen om er leuk uit te zien – het geeft enthousiasme aan -> het gevoel om je kaartje al twee weken in je portomonnee of op je nachtkastje te hebben branden…

    Ik geef zelf ook een feest met een verkleed-dresscode “Wappie New Year” en ik moet zeggen dat er echt geen dag in het jaar is waarop ik me zo kapot lach om de verschijningen van mensen, echt prachtig. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de outfits en figuren die rondlopen op Meubelstukken Festival.

    Echt lijkt het er wel veel op alsof het in de minimal-scene een soort rage aan het worden is. Alles moet maar “grappig”, namen van feesten / dj’s, onderbroekenlol op feestjes. En inderdaad, die brillen zonder glazen enzo heb ik inmiddels echt wel gezien. Eerlijk gezegd zou ik het leuker vinden als mensen echt hun best deden er ‘goed’ uit te zien, in plaats van alleen grappig. Het lijkt daardoor soms toch een beetje op een facade, in plaats van een toevoeging op je persoonlijkheid.

      /   Reply  / 
  5. Davy van de Laar

    @ Tom
    Tegen feestjes met een dresscode heb ik niets hoor. Dan juist vind ik het flauw als je geen moeite doet om iets met die dresscode te doen. Met je laatste alinea leg je echter wel de vinger op mijn zere plek. Als je anders wilt zijn, wil opvallen door je kleding, kapsel of whatever dan is daar niks mis mee, maar zeker in een club, een uitgaansavond, doe dan een beetje moeite om er goed uit te zien.

    Sommige (minimal) feestjes lijken echter inmiddels wel verworden tot een bijeenkomst van CarnavalsVereniging De MinimalKneiters..Waar rare brillen, attributen en pruiken soms wel tot het standaardassortiment lijken te behoren..in plaats van dat deze gebruikt worden in toestanden van totale wappieheid. Dat vind ik toch wel een wezenlijk verschil.

    ugh

      /   Reply  / 
  6. Noëlla

    @Dave, mooi stukje en schitterende quote ;-)
    Ik kan me in jouw stukje helemaal vinden!

    @Tom. Ik vind Wappie feestjes echt een ander verhaal dan waar Dave het hierboven over heeft. Wappie is de sjit!!

      /   Reply  / 
  7. Katja

    Het kan inderdaad twee kanten op.
    Op zich vind ik het er wel vrolijk uitzien en zie ik liever ultrahippe mensen losgaan in de frontlinie, dan sjaggerijnige mensen aan de zijkant zitten.
    Alleen moet het uiterlijk niet ‘t belangrijkste zijn.
    Ook vraag ik me bij sommige mensen/outfits af of mensen zich alleen met minimalfeesten zo kleden of gewoon altijd in het leven? In het tweede geval is het dan weer gewoon iemands stijl.
    Maar meer variatie zou leuk zijn!
    (En Wappie-feesten zijn een verhaal apart natuurlijk :-) )

      /   Reply  / 
  8. Davy van de Laar

    Wappie is loigh!
    Minimal dressup WannaBeHipster is knois!

      /   Reply  / 
  9. Flexy

    Ik vind het vooral raar dat het publiek op minimal feestjes zo ver moeglijk in de war willen zijn en daar heb ik opzich nog niets op tegen hoor, wamt ieder zijn ding en vooral vrijheid blijheid, maar als je aangeeft niet in de war te zijn en dit ook niet wil zijn dan verklaren ze je gelijk voor een volledige idioot die er niets van snapt.

    Kan iemand me dat misschien uit leggen?

      /   Reply  / 
  10. Davy van de Laar

    @ Flexy
    In hoeverre moet je de woorden serieus nemen van mensen die zoals je zelf zegt “zo ver mogelijk in de war willen zijn”?

    Neem het met een korreltje zout en doe vooral je eigen ding.

      /   Reply  / 
  11. Flexy

    I know

    Thanks!

      /   Reply  / 
  12. kk

    Moet je eens naar een New Rave feestje gaan :P

      /   Reply  / 
  13. Techno music

    Duidelijk een stijl! i love it

      /   Reply  / 
  14. risan

    iedereen ze eigen ding ik vind het juist wel cool die maffe dingen je toont gewoon ik heb schijt gast (Y)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>