Technoweek: Marco Bailey

In een van mijn eerste themaweken van Dance Blog had ik een themaweek gewijd aan de vele technohelden die Nederland rijk is. Deze week duiken we in de technowereld van het buitenland en zullen er een hoop buitenlandse technohelden langsschieten. We trappen vandaag af met Marco Bailey, een van de grootste Belgische techno dj’s. Een dj die zich niet schaamt om een flinke portie knalharde techno uit de speakers te laten knallen.

Marco Bailey kan worden beschouwd als een van de grootste Belgische dj’s. De 38-jarige dj wordt in 1970 geboren als Marc Beelen. Zijn naam en faam is afkomstig van releases als Scorpia uit 1996 en Snif uit 1997.

In het begin van zijn carrìere stond Marco Bailey nog als fervent trance dj te draaien. Toen dit op niets uitliep maakte hij een succesvolle overstap naar de techno. Deze overstap leverde hem zeker geen windeieren op, Marco kan zeggen dat hij op de grootste festivals en feesten heeft gestaan.

Zo stond Marco Bailey afgelopen zomer nog de ‘Drumcode’ area op Dance Valley af te sluiten, Maar ook op ‘I Love Techno’, Awakenings, Loveparade en ‘Tomorrowland’ heeft Marco zijn stempel weten te drukken.

En we sluiten af met twee filmpjes:

Lees ook:Recensie: Marco Bailey Live in Ageha Tokyo ***
Lees ook:Nieuw: Basto – Stormchaser
Lees ook:Thomas Newson in voetsporen van vader Marco V
Lees ook:Franse helden: Laurent Garnier
Lees ook:Na drie jaar eindelijk weer Marco V!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>