Franse helden: Laurent Garnier

Vandaag in Franse helden, maken we een overstapje naar een absolute techno dj. Laurent Garnier treedt niet vaak in Nederland op, maar oogst wel veel lof met z'n energieke optredens. Wie is deze nationale techno trots van Frankrijk?

 

Hij is zondermeer een van de grootste techno dj's van dit moment. Met optredens over de hele wereld weet hij vele voetjes van de vloer doen komen. Met zijn originele speelstijl, waarmee hij de climax tot het uiterste uitstelt, maakt hij de menigte helemaal gek.

Door zijn enorm experimentele draaistijl wordt hij dan ook als een van de meest vernieuwende techno dj's gezien. Terwijl hij al zeker een hele tijd meegaat in het wereldje. Zo stond hij voor het eerst in 1994 in Nederland bij Immortality (in de sporthallen zuid). Tegenwoordig mag hij op de grootste feesten en festivals op komen draven.

Ondertussen maakte hij ook een track met de Noorse pianist Bugge Wesseltoft, dat op het album 'The cloud making machine' kwam te staan. Een album met veel minder beats, maar meer muzikaliteit.

Helaas staat er nog geen Nederlands feestje in zijn agenda. Maar krijg je de kans om hem een keer live te zien, grijp hem dan met beide handen aan!

Het filmpje is afkomstig van Time Warp 2008, waar hij een van de meest geniale sets draaide:

Lees ook:Tiësto kondigt remix cd van Elements of Life aan
Lees ook:Essenceweek: Etienne de Crécy
Lees ook:Franse week: de afsluiter
Lees ook:Franse helden: Justice
Lees ook:Afrojack’s eerste single van zijn eerste album wordt: iets met Chris Brown

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Franse helden: Laurent Garnier

  1. LL

    Hij is dit jaar in Doornroosje (Planet Rose) en club 11 (club Delsin) geweest.

      /   Reply  / 
  2. LL

    Herstel: Planet Delsin

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>