Grote illegale houseparty komt vroeg ten einde

Een grote illegale houseparty op het terrein van defensie trok afgelopen weekend zo'n 1500 bezoekers. De feestgangers gingen los op de alternatieve technobeats, die veelvuldig in het illegale circuit opduiken. Zo ook deze keer op het defensieterrein in Assen.

De omwonende en lokale autoriteiten wisten van niks toen vrijdagavond de stekker in het stopcontact geschoten werd. Een gigantische herrie gaf voor veel omwonende overlast en zo werd de politie ingelicht. Pas 20 uur(!) later, zaterdagavond om 22.00 werd de stekker er definitief uitgetrokken.

De feestgangers beïndigden hun feest vreedzaam, waardoor er geen arrestaties zijn verricht. De organisatie had de ambitie om tot maandagochtend door te gaan, maar door de opgetrommelde politie werd er een eind aangemaakt. De ME die de politie bijstond, heeft niet hoeven ingrijpen.

Zonder het goed te keuren kan ik het wel begrijpen dat er nog steeds veel illegale houseparty's plaats vinden. Wil je tegenwoordig een goed evenement neerzetten, dan ben je jaren kwijt aan de bureaucratie in dit land, komt er een nieuwe ambtenaar op een plek (die het niet ziet zitten) kan je weer helemaal op nieuw beginnen. Door dit soort betutteling wordt de prijs van entreekaartjes alleen maar opgeschroeft

Lees ook:Sterke arm der wet grijpt in!
Lees ook:‘Dancefeest is nooit drugsvrij te krijgen’
Lees ook:Brabants disco-conflict op scherp gezet
Lees ook:ETA doet boem op Ibiza
Lees ook:Politie jaagt nepkrakerts weg bij nephouseparty

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>