‘Dancefeest is nooit drugsvrij te krijgen’

Met bovenstaande zin opent het Amsterdamse deel van de Telegraaf vandaag groots. Het nieuwe zero-tolerance beleid van de burgervader van Amsterdam zal namelijk niet zo streng worden uitgevoerd als eerder hier gesteld werd. Cohen en zijn wethouders zijn namelijk niet van plan feesten te sluiten of de vergunningen in te trekken als er drugs op de dansvloer wordt aangetroffen. Gelukkig dus geen einde van de dancescene zoals we hem nu kennen.

Een paar weken terug was Job Cohen nog keihard betreft drugsgebruik in het uitgaanscircuit. Hij opperde om direct de vergunningen van organisatoren of locaties in te trekken op het moment dat er drugs werd aangetroffen. Een utopie als je het mij vraagt.

“Harddrugs hoort niet thuis op een feest”, aldus de burgemeester in zijn nieuwe notitie. Organisatoren zijn verantwoordelijk voor het openlijk drugsgebruik op een feest. Gisteren sprak Cohen met de gemeenteraad en organisatoren over zijn plannen. Uiteindelijk bleken allen partijen tevreden over de bedoeling van Cohen, die was namelijk niet om de feesten volledig ‘clean’ te krijgen, maar om de politie op een afstand te zetten bij feesten.

En dat is goed nieuws. Van vele kanten komen tegenwoordig steeds meer klachten over het optreden van de politie bij dancefeesten. Zo riepen drugswasstraten, hondencontroles en strenge acties grote ergenis op bij het publiek en organisatie. De oplossing hiervoor is het grootscheepse overleg aan de vooravond van een feest. Hierbij zijn onderandere de organisatie, politie en GGD bij aanwezig. Hierbij wordt voor iedereen duidelijk wat van hem/haar verwacht wordt en hoe de toegangscontrole plaats gaat vinden. Zodoende kan de politie op een afstandje mee kijken.

Áls er dan nog steeds drugs wordt aangetroffen op een dance feest is het intrekken van de vergunning niet waarschijnlijk. Dat wordt door Cohen gezien als laatste redmiddel.

Lees ook:Jeugd in Gelderland zit steeds vaker aan de drugs
Lees ook:Grote vangst pillen bij aanhouding
Lees ook:Creatief met drugs, les 1
Lees ook:Drugs in Amsterdam aan banden!
Lees ook:Nieuw drugsbeleid op Awakenings

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>