Eco-disco in Rotterdam

Clubeigenaren maken zich doorgaans drukker over hun winst dan over de biologische afbreekbaarheid van het interieur.

Enviu wil daar samen met architectenbureau Döll verandering in brengen. Vanaf deze week beginnen de organisaties een daadwerkelijke eco-disco, die abnormaal ecologisch verantwoord genoemd kan worden. Het Rotterdamse Off Corso is voor de gelegenheid van de eerst Critical Mass party op 14 oktober omgebouwd tot een ware club van de toekomst.

Zo wordt de energie van de dansende mensen door de dansvloer opgeslagen, spoelt er via het dak opgevangen regenwater door de toiletten en kunnen bezoekers een biologisch biertje bestellen.

Het doel van Enviu en Döll is milieuvriendelijk uitgaan. Het is de bedoeling dat na de Critical Mass-party niemand bij duurzaamheid nog aan geitenwollen sokken denkt. Zaterdag worden ongeveer achthonderd feestgangers verwacht.

Poppodium Nighttown in Rotterdam moest in eerste instantie de eerste Duurzame Dance Club van Nederland worden. "Maar toen ging Nighttown failliet", aldus een woordvoerster van Enviu. Nu zijn de twee organisatoren vrij serieus in gesprek met Now en Wow. Die wordt momenteel verbouwd.

Lees ook:Rotterdamse gemeente redt Nighttown van faillissement
Lees ook:Rotterdamseweek: Club Watt
Lees ook:Video: Calvin Harris – Acceptable In The 80s
Lees ook:Stripperz in de Zebra
Lees ook:Prominenten staan in de rij om Nighttown te kopen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>