Innercity, zinkend schip van ID&T

Hoe snel kan het gaan met het ooit grootste indoorfeest van de wereld? In 2003 trok Innercity in de RAI nog 45.000 mensen. Het kon niet op qua line-up en aankleding. De komende editie zijn nog maar 12.000 kaarten beschikbaar.

De duurste dj’s, Braziliaanse danseressen, enorme tribunes, honderdduizend lasers. Indrukwekkend groot en visueel spektaculair, maar ook het meest onpersoonlijk van alle grote feesten. Zoveel zalen, je liep je je benen onder je lijf vandaan in die lelijke RAI.

Een jaar later kwam de afrekening.

Las Vegas

Het publiek liet het massaal afweten. Toch vreemd dat ID&T juist in een jaar vol grote demonstraties tegen het Amerikaans buitenlands beleid het thema Las Vegas uitkoos. Terwijl half Nederland ziek is van de yankee-cultuur neem je het lelijkste uitvloeisel daarvan als thema. Om de boel nog een beetje vol te krijgen werden er duizenden gratis kaarten weggegeven.

Vorig jaar ging het roer om, een moedige zet. Geen megashows meer maar een gewaagde line-up en een veel kleinere opzet. Toch werd het niet gezellig. Zonder uitbundige aankleding werd de RAI helemaal een draak van een feestzaal en de sfeer was uiterst mat. Innercitypubliek houdt niet van experimenten, die willen lasers en trance. De helft liep er dan ook maar chagrijnig bij.

De editie van 2006 wordt waarschijnlijk de laatste kans voor Olga Zegers, verantwoordelijk voor Innercity. Als dit geen succes wordt, dan is het over en uit.

Wa kos da dan? 50 euries.

Lees ook:ID&T maakt film over Innercity
Lees ook:Innercity 2007 op losse schroeven
Lees ook:Volgende week tickets voor Dance Valley kopen!
Lees ook:Innercity geeft tekst en uitleg over afgelasting
Lees ook:Innercity 2007 definitief van de baan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>