Bubbling Beats: the New Sound mixed by Dyna

Soms valt er een cd op je deurmat waar je van begin af aan al een hard hoofd in hebt. ‘Bubbling Beats’ is daar een van. Ondanks dat mijn liefde voor house uit de tijd stamt dat bubbling en house nog een veelgebruikte combinatie was, is bubbling een zachte dood gestorven. Maar de tracklist zag er redelijk uit, zodat ik de cd toch in mijn Pioneer zag verdwijnen…

De cd is het kindje van de bekende eclectic/hiphop dj Dyna. Dyna is een van de residents van de Rotterdamse Hollywood Music Hall en de Haagse Asta. Zijn residentschap in de Hollywood heeft hij waarschijnlijk verkregen met zijn hoge hitjesgehalte dat in zijn setjes verwerkt is.

Verwacht op de cd dan ook een grote hoeveelheid aan ‘hitjes’. En dat is waar ik al afhaak. Een goede compilatie cd móet naar mijn mening een hoop nieuwe producties bevatten, een hoop nog onbekende nummers met hoogstens een of twee échte hits.

Helaas is dat niet het geval, nummers als ‘Drop Low’, ‘Sta Stil Dan’, ‘Party People’ en ‘Flutetest’ komen op ongeveer elke compilatie cd tegen. En eigenlijk op de meeste compilatie cd’s van vorig jaar.

Over de mix kwaliteiten kan ik ook duidelijk zijn. Waardeloos! Hoewel Dyna juist bekend staat om zijn uitstekende mixkwaliteiten, is deze compilatie een klakkeloos inelkaar overgaande mix geworden. Verwacht geen spectaculair mixverhaal, maar nummers die makkelijk inelkaar overlopen.

Gelukkig kent de cd ook een paar pluspuntjes. Het spetterende ‘Workbird’ van MC Gee en Leroy Styles is een verademing, daarnaast blijft ‘the Underground Sound’ van Seductive een heerlijk housenummer.

Conclusie:

Had ik vorige week nog een cd die mij verbazingwekkend wel wist te bekoren, deze week is het een cd die heel snel de kast in gaat. ‘Bubbling Beats’ is een waardeloos commercieël werkje, waar zelfs de bubbling liefhebbers niet warm voor zullen lopen. Wie wel warm zullen lopen voor de cd zijn de vaste 16-jarige bezoekers van de Hollywood of Powerzone, dit soort muziek zullen ze namelijk wel elke week voor hun kiezen krijgen.

Lees ook:Escape presents Framebusters
Lees ook:538 Powermix – Mixed by DJ Devious
Lees ook:Best of 2008 week: Beste dance album
Lees ook:Volgende week tickets voor Dance Valley kopen!
Lees ook:Armind: The Collected Extended Mixes

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bubbling Beats: the New Sound mixed by Dyna

  1. Gerard

    Ik vind dit een zwakke recensie zonder gebruik van kwalitatieve argumenten. De recensent moet beter zijn huiswerk, als hij beweert dat de cd geen nieuwe nummers bevat en ook onderbouwen wat hij onder ”slecht” en ”waardeloos” beschouwt”

    Een recensent moet onbevooroordeeld zijn, als ik de inleiding lees zie ik dat dit blijkbaar niet hetgeval is.. Zonde..

    Ter duidelijkheid ik heb de cd niet beluisterd of gekocht,maar wil hier aangeven dat de dance.blog.nl toch beter moet kijken naar de recensent. Een recensie met slechte onderbouwingen kan de mogelijke consument werkelijk niets mee.

    Met vriendelijke groet,

    Gerard van der Vlesse

      /   Reply  / 
  2. Bas Nelen Auteur

    Ik heb deze recensie bewust kort gehouden. Dance Blog richt zich op kwaliteit house, trance en techno. Over deze cd kon ik kort en bondig zijn, niet iets waar ik als Dance Blog voor sta. Als je goed had gelezen weet je ook wáárom ik de cd ‘waardeloos’ vond. De cd bevat een hoog aantal hitjes die op ongelofelijk veel compilatie cd’s terug te vinden zijn. Daarnaast verbaasde ik mij over de slechte overgangen die op de cd staat. Hoorde je bij veel compilatie cd’s geen overgang, hier krijg ik het idee dat ik naar een mislukt setje van een b-artiest zit te luisteren.
    Daarbij wil ik trouwens toevoegen dat de titel als een lul op een drumstel slaat. Nergens is echt goede kwalitatieve bubbling te vinden, ik vind dat de liefhebbers van bubbling écht bedrogen uitkomen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>