538 Powermix – Mixed by DJ Devious

Er wordt mij wel eens verweten teveel met top 40 dance bezig te zijn. Nou vind ik dat zelf natuurlijk van niet, maar er glippen zeker weten soms wat “hitjes” door waar ik lyrisch van ben. Maar om toch maar even toe te geven aan deze commentaren zal ik vandaag de powermix van 538 gaan beoordelen. Gemixt door DJ Devious zal deze cd ongetwijfeld veel verkocht worden rond deze tijd. Kopen waard, of kan hij de open haard in?

Sceptisch verdwijnt de cd in de cd lader van mijn cd speler. Op het cd boekje wordt vermeldt dat de cd een perfecte mix van muziek is voordat een feest begint. Hmmm… of ik daar nou zo enthousiast van wordt, ik wil een cd die uit mijn speakers knált, of dat nou voor, na of tijdens een feest is.

Maar eigenlijk knalt de cd wel degelijk uit mijn speakers. Er zitten een hoop knallende nummers op, ongeacht of ze wel of niet goed zijn, het knalt wel lekker uit je speakers. Om maar met de positieve punten te beginnen. De cd is fantastisch in elkaar gemixt. Aan elk nummer dat erop staat is goed genoeg gesleuteld dat het een prima geheel wordt, ondanks dat er trance, house en echte dance opstaat.

Maar helaas word ik niet heel erg enthousiast van de cd. Dat komt voornamelijk omdat het een compilatie cd is, zoals ik er al zoveel heb. Heel erg leuk dat Guru Josh Project erop staat, maar dat nummer komt letterlijk m’n strot uit. Om over een aantal ander nog maar te zwijgen (‘I Begin to Wonder’, ‘When the Sun Comes Down’ etc.).

Er ligt wat mij betreft een te hoog hitjes gehalte op de cd, wat ook wel begrijpelijk is, gezien de titel. Daardoor heeft de cd ook meteen een korte levensduur. Een hoop hitjes zijn namelijk alweer op hun retour. Jammer, jammer, jammer, maar deze cd zal zijn weg naar de onderkant van mijn cd kast erg snel kunnen vinden.

Conclusie

De 538 Powermix is een prima cd voor pukkelige pubers die nog niet zoveel ervaring met dance hebben. Voor een ieder die wel liefde voor dance/trance en house heeft is de cd niet geschikt. De cd bevat een grote hoeveelheid van “top 40 dance”, zonder ergens de diepte in te gaan. Jammer trouwens voor Devious, die de cd wél goed inelkaar mixt. Maar als dit zijn persoonlijke platenkeus is, dan vrees ik voor hem ook geen internationale topcarrìere.

Lees ook:De downloadtip: Eddie Halliwell
Lees ook:Camille Jones en Ida Corr treden op in Melkweg
Lees ook:365 Clubnights – Hosted by Dorothy & Andy Sherman
Lees ook:Verjaardagsweek: Laidback Luke
Lees ook:De downloadtip: Jeroen Flamman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>