Oude glorie: Klubbheads – Discohopping

Vandaag gaan we zoals gewoonlijk terug naar de jaren ’90. 1997 om precies te zijn. Deze keer hebben we een sterke productie van de Klubbheads voor je klaar staan. De Nederlandse dance acts scoorde in de jaren ’90 grote hits als ‘Klubhopping’, ‘Discohopping’ en ‘Release the Pressure’. Tijd dus om weer eens terug te gaan naar de tijd dat de ‘Klubbheads’ nog groot waren.

De ‘Klubbheads’ bestaan uit Koen Groeneveld en Addy van der Zan. De twee heren kunnen gerust de een van succesvolste dance-act makers van Nederland genoemd worden. Ze zijn namelijk ook verantwoordelijk voor Hi-tack, Drunkenmunky en Greenfield. Verder hebben ze nog 35(!) aliassen waar ze muziek onder uitbrengen.

Verder zullen een hoop mensen Addy van der Zan ook als dj Boozy Woozy kennen. Een hoop aliassen voor een overkoepelende genre. In bijna alle pseudoniemen maken de heren namelijk eurodance hits.

Tot ver in het buitenland zijn de heren nog megapopulair, dat bewijst hun Engelstalige Wikipedia pagina wel. Discohoppers is een iets minder populair nummer van de heren, maar desalniettemin een regelrechte klassieker. Geniet van dit stukje dance geschiedenis:

Lees ook:Eindelijk, the Prodigy komt naar Nederland
Lees ook:Fatboy Slim gaat er mee ophouden
Lees ook:Franse helden: Bob Sinclar
Lees ook:Top 500: Cappella – U Got 2 Let The Music
Lees ook:Oude glorie: Technotronic – Pump up the Jam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>