Oude glorie: Technotronic – Pump up the Jam

Opeens kom je ze weer is tegen: legendarische dance hits. Eind jaren '80, toen de dance scene in opkomst was, kwamen deze Belgen met een ontzettend aanstekelijk nummer. Deze keer behandelen we dan ook een van de foutste, maar leukste hits uit de geschiedenis: Pump up the jam.

 

Ik was niet eens uit de luier toen dit nummer uitkwam, maar elke keer als dit nummer lekker gemixt op een feest te horen is, gaat het dak eraf.

Jo Bogaert is verantwoordelijk voor dit succes. Hij ging verder na het aflopen van de New Beat rage met het sleutelen van een eigen sound en kwam zodoende met Technotronic op de proppen. 

Dat het zo'n groot succes zou worden, had niemand kunnen bedenken. De platen vlogen over de toonbank, wat verkoopcijfers van 3,5 miljoen opleverden. Er volgden nog een aantal pogingen die bij lange na het succes van de eerste plaat niet haalden. Zodoende zal bij de naam Technotronic altijd Pump up the Jam blijven hangen.

Lees ook:Hit or Shit: Sidney Samson ft. Joni – Today
Lees ook:Oude glorie: T-Spoon – Rockstar
Lees ook:Heb jij al gestemd?!
Lees ook:Oude glorie: Klubbheads – Discohopping
Lees ook:Technoweek: C.J. Bolland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oude glorie: Technotronic – Pump up the Jam

  1. Lin

    Ach ja, jeugdsentiment… ik was geloof ik een jaar of 15 toen dit uitkwam en begon net met uitgaan.. ik en mijn vriendinnetjes renden als een kudde dol geworden schaapjes de dansvloer op als de dj deze plaat draaiden. Uit de tijd dat schoudervullingen nog konden, fluorescerende oorbellen hip waren en een glas bessen bestellen het toppunt van verfijndheid was :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>