Creatief met drugs, les 1

Dat door de strenge controles en de harde handhaving erop de prijs van drugs is gestegen, is niet alleen in Nederland bekent, maar ook in Belgie vernomen. Daar was namelijk Medhi H. op het briljante idee gekomen om drugs te maken.

Medhi H. ging naar ‘I Love Techno‘  voor de muziek, maar wou er ook wat aan overhouden om zijn oma een kerstcadeau te geven. Zo maakte hij een poeder van gewone geneesmiddelen, zeep, pizza-olie en vloeipapier. Dit verkocht hij op het feest als ‘speed’. Totdat de politie erachter kwam en hem vast zette.

Nadat er onderzocht werd welke drugs het was, dacht men eerst dat het om een nieuwe soort xtc ging (typisch Belgisch ;) ), maar al snel bleek dat het om iets veel minder gevaarlijks te gaan. De man zit sindsdien nog steeds in de cel. Ik vraag me af voor welk delict? Mag iemand dan niet zeep, pizza-olie of vloeipapier verkopen?

Lees ook:Sterke arm der wet grijpt in!
Lees ook:Toon mij uw hand en ik zeg u wie u bent
Lees ook:Grote vangst pillen bij aanhouding
Lees ook:De downloadtip: De Under Master & Ille Slave
Lees ook:Nog tien bezoekers Awakenings vast

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Creatief met drugs, les 1

  1. Maarten

    Vrij kortzichtig die laatste paragraaf. Om te beginnen slaat dat typisch belgisch helemaal nergens op. Elke instantie zou onbekend poeder controleren en de mensen ter plaatste zouden een eerste mening geven. En die laatste zin insinueert dat jij hetgeen hij gedaan heeft nog zou goedkeuren ook. Het gaat erom dat deze man mensen in gevaar bracht met zijn brouwsel.

      /   Reply  / 
  2. Bas Nelen Auteur

    Ten eerste gaat het erom dat de conclusie mijn inziens veel te snel wordt getrokken. Het gaat tegenwoordig wel erg snel van “het zal dit of dat wel zijn”.
    Ik keur het zeker niet goed wat hij gedaan heeft, maar vind dat eerde de ‘kopers’ bestraft zouden moeten worden. Vind het eigenlijk best creatief van de ‘maker’. En dit brouwsel was geheel gevaarloos.

      /   Reply  / 
  3. Robert

    Volgens mij zijn er hier een paar zaken: ten eerste probeert hij iets te verkopen waarvan hij zegt dat het drugs zijn. Dat zou je dealen kunnen noemen, maar aangezien het geen drugs zijn, misschien ook weer niet.

    Aan de andere kant brengt hij idd mensen in gevaar door te zeggen dat het drugs zijn, terwijl dat niet zo is. Daar zou je misschien iemand voor vast kunnen zetten? Maar als je echte drugs neemt is het toch ook gevaarlijk? En het was nu ook weer niet direct vergif ofzo.

    Wat nu als je bijv. pillen in je bezit hebt die je ergens gekocht hebt als XTC. Als je die dan meeneeemt naar een feest voor eigen gebruik en je wordt bij het fouilleren gepakt? Dan blijkt dat het troep is, druivensuiker ofzo in de vorm van een fancy pilletje met een mooi logo. Mogen ze je dan oppakken? Lijkt me niet. Maar controleren ze op dat moment direct wat het is?

      /   Reply  / 
  4. Frank

    Als je een bank binnen loopt met een nep pistool gaan ze toch ook niet eerst kijken of het echt is. Zeep innemen lijkt me nog steeds niet erg goed voor de gezondheid. De manier waarop je het schrijft juich je het idee nog net niet toe maar het scheelt niet veel. Als je opgepakt word word de substantie die je bij je hebt als het goed is gecontroleerd.

    Het zou een gepaste straf zijn om die gast zijn zogenaamde onschuldige poedertje zelf op te laten snuiven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>