Rokers en niet-rokers stappen minder

Er wordt wat onderzocht in Nederland, NIPO enquête hier, Maurice de Hondt daar. Club Judge doet ook een hoop enquêtes en onderzoeken. Omdat die onder het uitgaanspubliek worden gedaan is de uitkomst altijd erg interessant. Deze keer hebben ze een onderzoek over het rookverbod gedaan. De uitkomst is opmerkelijk te noemen, een groot deel van het uitgaanspubliek is namelijk minder én korter gaan stappen.

Club Judge, het onafhankelijke keurmerk voor uitgaansgelegenheden, heeft 5000 rokende en 5000 niet-rokende stappers gevraagd wat ze van het rookverbod in de uitgaansgelegenheden vinden en of het nieuwe beleid invloed heeft op hun uitgaansgedrag. Hieruit blijkt dat niet alleen rokers tegen het rookverbod zijn, ruim zeventig procent van de niet-rokers wil terug naar de oude situatie. 94 procent van de rokende clubbers wil dat het rookverbod wordt opgeheven.

Veel rokende stappers geven aan minder vaak een uitgaansgelegenheid te bezoeken. Gemiddeld genomen gaan ze één keer in de maand uit minder uit nu er niet meer mag worden gerookt in uitgaansgelegenheden.
Ook niet-rokers gaan minder uit en vertoeven tevens minder lang in een uitgaansgelegenheid. Een stapper bezoekt gemiddeld 2 uur en 23 minuten een uitgaansgelegenheid. Voor de invoering van het rookverbod was dat 2 uur en 45 minuten.

Een opvallende uitkomst. Ik had niet verwacht dat er zo weinig draagkracht voor het rookverbod te vinden is, zelfs onder de niet rokers! Behoorlijk vervelend trouwens als je een uitgaansgelegenheid ‘bezit’. De omzet zal binnen de kortste keren gekeldert zijn.

Lees ook:Nare luchtjes goed voor je gezondheid!
Lees ook:En dat was de Herr Zimmerman…
Lees ook:Hit or Shit: Fatboy Slim vs Funkagenda – What The Fuck!?
Lees ook:Bah! Zinloze uitvindingen
Lees ook:Einde van peuken in disco is nabij

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Rokers en niet-rokers stappen minder

  1. Chant

    accepteer gewoon eens dat er een rookverbod is. wat heeft het nou voor zin om er steeds zo zeurderig over te doen. Ik ga toch ook niet een actie op touw zetten omdat ik van de overheid geen 200 km/u op de snelweg mag rijden!

    Get over it! en rook gewoon buiten of rook niet. Echt triest als mensen alsnog stiekem een sigaretje op willen steken..hoezo verslaafd?!

      /   Reply  / 
  2. Bas Nelen Auteur

    Aangezien ik niet rook neem ik aan dat je dit niet persoonlijk bedoelt ;) . Alhoewel ik het rookverbod niet accepteer, en dat komt omdat ik zie hoeveel uitgaansgelegenheden eraan kapot gaan, de sfeer die er onderdoor gaat en vooral de geur!

      /   Reply  / 
  3. PINHEAD

    HAHA bij ons mag je allang weer roken in de clubs,en maar goed ook want nu staat iedereen weer binnen in plaats van buiten en ruik je geen zweetlucht meer!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>