Nare luchtjes goed voor je gezondheid!

Het is alweer bijna 2 maanden geleden dat het rookverbod werd ingegaan. Tijd genoeg dus om dit staaltje van politieke betutteling is goed te bekijken. Is het een verrijking voor het uitgaan, of kunnen we beter met z'n allen thuis blijven?

Na heel veel getouwtrek moest het er dan eindelijk van komen. Ook in ons ooit zo tolerante landje werd het rookverbod in de horeca ingevoerd. Tegenwoordig is het ten strengste verboden om in élke eet- en drink gelegenheid te roken.

Voor het eerste gedeelte kan ik nog een beetje respect opbrengen. Om de geur van nicotine te ruiken boven je vers gepocheerde zalm is niet zalig. Toch schijnt een sigaret na een grote maaltijd heerlijk te zijn. Maar het rookverbod in de cafés, clubs en discotheken is werkelijkwaar een schande! Vroeger glimlachten de volle asbakken je vanaf de bar naar je. Je wist van ver af; Hier wordt geleefd! Het enige wat je tegenwoordig ruikt is de geur van vies zweet en lauw bier. Om over de geur in de buurt van het toilet nog maar te zwijgen. Gatverdamme!

Om toch de rokers tegemoet te komen, hebben de grotere tenten des lands een aparte rokerszaal ingericht. Gevolg: alle rokers zijn gescheiden van de niet-rokers. Uitgaan begint zo te lijken op een nazi-kamp. 

Ik begrijp dan ook totaal niet dat jongeren (zo bleek uit onderzoek), achter het rookverbod staan. De gezelligheid is er niet beter op geworden, een loopje door/langs de rookruimte levert je weer rokerige kleding en haar op, door de maatregelen wordt uitgaan alleen maar duurder én rokers worden steeds meer met argusogen aangekeken.

Ach, ik kan over 60 jaar tegen m'n kleinkinderen zeggen, vroeger toen het nog gezellig was in de horeca mocht je er gewoon roken! 

Lees ook:Einde van peuken in disco is nabij
Lees ook:Rokers en niet-rokers stappen minder
Lees ook:Thuis om 2.00? Uitgaan zo snel je kunt?
Lees ook:En dat was de Herr Zimmerman…
Lees ook:Carnavallen met een controleur in je nek

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nare luchtjes goed voor je gezondheid!

  1. Pingback: Bah! Zinloze uitvindingen | Dance

  2. Pingback: Rokers en niet-rokers stappen minder | Dance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>