De locatie: Noxx Antwerpen

Vandaag behandelen we in de locatie de Noxx in Antwerpen. Deze jonge club (1 jaar) ontvangt veel lof uit alle hoeken van de dancescene bij de opening. Nu de club een jaar oud is, werd het tijd voor Dance.Blog.nl om er een kijkje te nemen. Is het inderdaad een van de betere clubs van de Benelux of kan deze club in het rijtje van de Powerzon(d)e.

Het was een zonnige zomerdag in juli dat ik met een aantal vrienden Antwerpen aandeed. Na een goed avondje stappen bij Cafe D'Anvers werd het tijd voor het "grotere" werk. Opgeknapt van de kater van de dag ervoor besloten we dus naar de Antwerpse Noxx te reizen.

Allereerst gingen we met een taxi ernaar toe. De club is net iets te ver vanuit het centrum van Antwerpen. Na een taxiritje stonden we dan eindelijk voor de vermaarde club. Naar binnen, zou je denken, was het niet dat het deurbeleid zó debiel was, dat ze je gerust een kwartier/half uur in de kou laten staan. Er was totaal geen reden om mensen te laten wachten, er stond geen rij na de ingang en het was nog niet druk. Maar blijkbaar is dit Belgische humor.

Eenmaal binnen komt de ongeloofelijke luxe meteen op je af. Je komt ogen te kort om alles te bekijken. Vooral het plafond, dat uit een aaneenschakeling van LED-lichtjes bestaat, maakt veel indruk. De grote zaal is goed opgedeelt met midden in de zaal een verhoging en naast de dj-booth een mooi VIP gedeelte.

De bars zijn goed zichtbaar en een biertje wordt snel voor je getapt. De prijzen daarintegen zijn wel aardig hoog. Je betaalt al snel €3,50/€4,00 voor een Fluitje bier. Mixdrankjes hebben wel "normale Nederlandse" prijzen

De club kent naast de hoofdzaal nog een technozaal en een urbanzaal. Het geluid in de technozaal is echt haarfijn, wat natuurlijk ook wel zo prettig is met techno. Helaas had niet heel Noxx zin in techno, wij waren de enige op de dansvloer.

Klinkt positief toch? Nou niets is minder waar, de club is zwaar ruk. Het geluid in de hoofdzaal is verschrikkelijk slecht, het publiek is afgrijselijk (zeer veel mooie mensen, die staan te praten), de muziek is opbouwend, maar zonder hoogtepunt en het wordt pas rnd 2.00 druk.

Boven zijn er nog schitterende balkons, waarvoor je de trap bijna niet kan vinden. De goedgevulde urbanzaal werd wél lekker gedraait, maar ook hier waren niets anders dan "stijve Belgen" te vinden. Om half 3 dropen we daarom maar af, om in Antwerpen zelf de avond nog wat sjeu te geven. 

In de taxi terug kwamen we in gesprek met de chauffeur, die onze verhalen enkel kon bevestigen. Ook hij had al meerdere slechte ervaringen met de club gehad en kwam dan ook niet snel meer terug. Bij een club in Antwerpen zelf kwamen we in gesprek met de uitbater, die ons vertelde dat hij meerdere slechte verhalen over de Noxx had gehoord. Er schenen zelfs meerdere grote dj's niet in de Noxx te willen optreden vanwege de verschrikkelijke sfeer en het schandelijke geluid. Fijn om te weten!

De score:
Bereikbaarheid: 4 (Antwerpen ligt niet naast de deur, en het ligt net buiten het centrum, waardoor lopen vanuit je hotel geen optie is.)
Publiek: 3 (Drama! Veel praten, zelfs op de verhogingen stonden ze stil)
Muziek: 4,5 (Dance "hitjes", slecht gemixt, maar kon er zelf wel op dansen, geluid daarintegen was helemaal drama)
Prijzen: 6,5 (Entree een tientje, drankjes prijzig)
Aankleding: 8 (De tent is op zichzelf een topper, helaas dat de hiervoor genoemde punten het tegendeel bewijzen)
Totaal:  5,2 (Niet aan te raden, blijf liever in de betere en leukere binnenstad!) 

 

Lees ook:De locatie: Harders Plaza
Lees ook:De locatie: Hotel Arena
Lees ook:Club Manhattan wint Nachttempel award
Lees ook:De locatie: BLM9
Lees ook:Partyverslag: Odeon’s Countdown

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “De locatie: Noxx Antwerpen

  1. Jeroen

    Hmm, natuurlijk moeten ze nog wel uitgroeien.
    Binnekort David Guetta etc.. maar ik denk dat ervaring het meest belangrijke is.
    Je kunt ‘n club die een jaar bestaat nogal moeilijk recenseren vind ik persoonlijk.
    Ga over drie à vier jaar nog ‘ns terug en kijk wat dat geeft! :)

    Greetz

      /   Reply  / 
  2. RAC

    Echt slecht! Je komt gewoon niet binnen, omdat je uit Nederland komt of zo. De bodyguards zeggen gewoon dat ze je niet kennen. ECHT EEN ZWARE TRIESTE TENT.

      /   Reply  / 
  3. Michael

    De tent is nu wel beter. Als je uit Nederland komt mag je ook wel binnen ook al kennen ze je niet. Er is enkel een strict door policy wat betekend dat je je aan de dresscode dient te houden.

    Eenmaal in de club is het echt een feest. Het wordt nog steeds pas druk rond half 2 maar het is zeker wel stukken verbeterd (publiek, sfeer etc.) ten opzichte van het eerste jaar. Genoeg redenen om nogmaals een kijkje te nemen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>