Woodstock 69 drijft weg in de zee

Mike van MinnenNu de zon zich al een beetje heeft laten zien, kijk je misschien al verlangend uit naar een seizoen luieren bij je favoriete  strandtent. Een bezoekje aan Bloemendaal is sinds vorig weekend minder waarschijnlijk geworden.

Paviljoen Woodstock 69 langs de kust van Bloemendaal heeft zondag ernstige schade opgelopen door de extreem hoge vloed.
Foto's: Mike van Minnen

Een combinatie van harde wind en het zogenaamde springtij zorgde voor opvallend hoog water. Hierdoor kwamen de strandpaviljoens In Bloemendaal in de problemen. Delen van de verschillende paviljoens dreven in zee.

Ondanks dat de gemeente Bloemendaal al ruim een jaar aandrong bij  Rijkswaterstaat en Rijnland om het strand op te hogen zagen beide organisaties onvoldoende aanleiding om hierop in te gaan. Economische en recreatieve belangen staan niet genoemd bij de criteria voor het zand aanvullen.

Eigenaars van Woodstock 69, Bjørn André de la Porte en Steef Molenaar balen uiteraard als een stekkert: "Je ziet alles waar je voor gewerkt hebt ineens prooi worden voor de zee, een triest gezicht. Temeer omdat met voorrang bij de strandsuppletie deze tragedie te voorkomen was geweest. Wij vinden dit onverteerbaar." 

Pas in 2008 mag er opgehoogd gaan worden. "We moeten afwachten wat er dan nog over is van het strand" zegt wethouder Wolf van Bloemendaal. De wethouder die persoonlijk poolshoogte kwam nemen zegt teleurgesteld te zijn in de houding van Rijkswaterstaat.

"Meerdere malen hebben wij de afgelopen jaren aan de bel getrokken en gewezen op de noodzaak van voorrang voor de kust van Bloemendaal aan zee. Maar kennelijk niet hard genoeg. Deze mensen hebben hier hard voor gewerkt en nu is het straks allemaal te laat. Dit was niet nodig geweest", treurt Wolf verder. 

Bloemendaal mag nu, na interventie van de staatssecretaris, wel met zand gaan schuiven. What's the use? Over 50 jaar is het toch Bloemendaal onder zee. AIT niet gezien, meneer Wolf?

Bron:
Abradio

Lees ook:Verjaardagsweek: Bloemendaal
Lees ook:Dance op het strand
Lees ook:Eindelijk goede weerberichten: Sneakerz in de zon
Lees ook:Top 500: Ritmo Dynamic – Calinda
Lees ook:Hit or Shit: No Tone feat Inusa Dawuda – Down Down Down

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>