Eindhovense bioscoop Rembrandt wordt disco

Naar goed voorbeeld van de Amsterdamse club 11 wordt in Eindhoven ook een leegstaand pand omgetoverd tot discotheek. De bioscoop Rembrandt wordt op zijn oude dag tijdelijk omgebouwd tot stoere club.

Het is de bedoeling dat de zaak aan de Vrijstraat op tweede kerstdag open gaat en een jaar blijft bestaan. Dan wordt het gebouw gesloopt om plaats te maken voor circa 70 appartementen. Eén van de initiatiefnemers van het plan is Extrema-directeur Marcel Mingers. De gemeente moet wel de vergunning nog verlenen.

Lees ook:


- Extrema begint eigen club
- Verkiezingsstunt ex-Extrematopman mislukt
- Extrema voegt zich bij de groten



Het gebouw stond al sinds begin februari leeg omdat er steeds meer verlies werd geleden. De Rembrandt wordt in zijn laatste levensjaar geen ’vlakke disco’, zegt Mingers tegen het Eindhovens Dagblad.

"Rembrandt is een stukje erfgoed in Eindhoven, waar iedereen wel eens naar de film is geweest. De bioscoopsfeer willen we terug laten keren in het gebouw. Er moet geen eenheidsworst maar kwaliteitsmuziek in komen, zodat mensen ook van buiten Eindhoven er op af komen.“ Het gebouw telt met foyer erbij vijf zalen. Daarin wordt straks voornamelijk dance gedraaid, maar ook soul, funk en jazz. Ook wil Mingers een soort theatercafé. Mingers wil op tweede kerstdag open gaan met een ’sneak preview’, de bioscoopterm voor een verrassingsavond. Met oud en nieuw komt er ook een feest. Extrema heeft dan ook het nieuwjaarsfeest in het Klokgebouw.

Lees ook:Datum opening Club Rembrandt eindelijk bekend
Lees ook:Opening Rembrandt uitgesteld
Lees ook:Opening Club Rembrandt pas eind januari
Lees ook:Club Rembrandt dicht?
Lees ook:Nachttempel awards: Stemadvies!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eindhovense bioscoop Rembrandt wordt disco

  1. Shewy

    heel apart en origineel! Hou me op de hoogte!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>