Club Rembrandt dicht?

Soms sta je echt met je mond vol tanden, en heb je zelfs als hoofdredacteur van Dance Blog zoiets als ‘Hier wist ik niks van’. Een van de leukste clubs van zuid Nederland is/was zonder meer de Rembrandt. De oude bioscoop in het hartje van Eindhoven stond garant voor vele vette feesten en uitgaansavonden. Helaas is de tent sinds 1 januari gesloten, vanwege nieuwbouw.

Als partyganger begrijp ik soms geen snars van het gemeentelijk beleid. De leukste clubs worden gesloten omwille van nieuwbouw, renovatie of ander gebruik. Ik noem een Club 11, de Rotterdamse Maassilo of de Rembrandt. Stuk voor stuk gesloten vanwege gemeentebeleid en niet vanwege lage opkomst.

Ik zal wel een van de weinige personen zijn geweest die hier totaal niks van af wist. Tijdens het googlen op internet kwam ik het nieuws tegen, en dat terwijl de club al een ruime twee weken gesloten is (schaam!).

Zonde van deze ontzettend vette locatie. Ik weet zeker dat een hoop vaste Rembrandt gangers de weg naar een andere club verdomd moeilijk weten te vinden, er zijn weinig Eindhovense clubs van dat niveau.

Nog even nagenieten dan met een leuk filmpje van de Rembrandt:

Lees ook:Club M in Breda dicht!
Lees ook:Almeerse club nu al gesloten
Lees ook:Amsterdam week: Club Panama
Lees ook:‘Gratis entree voor vrouwen is discriminatie’
Lees ook:Club Rembrandt is nu ook online!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Club Rembrandt dicht?

 1. clairevanderhall

  Ik ben met het met jou eens dat gemeentebeleid soms roet in het eten gooit, maar daar is net bij Club11 geen sprake van geweest. Ze zouden de locatie voor 3 jaar huren en ze hebben er 4.5 jaar gezeten. Voor de mensen erachter was dat nou net een meevaller. Ook de nieuwe locatie in het Trouwgebouw heeft een huurcontract voor 2 jaar. Een permanente huurcontract zou juist betekenen dat de club onbetaalbaar zou worden, dus dit tijdelijk initiatief is een mooie uitkomst!

    /   Reply  / 
 2. Sascha

  De Rembrandt is 2 jaar geleden gehuurd door de organisatie achter extrema. Ze wisten toen al dat ze er maar twee jaar in mochten en het gemeentebeleid stond in dit geval al lang vast. Zoals de reactie voor mij ook al bevestigd gebeurt dit wel vaker met dit soort locaties. Ook al vind ik het erg jammer dat de Rembrandt dicht is.. Ik wist al dat deze nu zou sluiten voor het haar deuren openden, dus niet onverwacht.

  Groetjes,
  Sascha

    /   Reply  / 
 3. Rob

  Inderdaad dood zonde!

  En nu wij vaste Rembrandt gangers DACHTEN een nieuwe weg naar een nieuwe club te hebben gevonden (de re-opening van de beroemde DansSalon nog wel) blijkt dat nu na hun eindelijke verbouwing het feest waarschijnlijk ook niet doorgaat… damned

  Maar goed, ik zal nooit toegeven aan een dergelijke Stratumseind, met uitzondering van café Thomas dan —> Tip voor de volwassen 21+’er partypeepz —> Goede house line up’s altijd, niet of bijna geen 16 jarige boeren, en altijd een prettige sfeer.

  Of je nu zwart, wit, straight of gay bent, alles swingt er gewoon gezllig samen!

  Ciaociao

  Gunsz

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>