Wegwijs op het Amsterdam Dance Event

40 locaties, 475 artiesten. 45.000 bezoekers. Amsterdam staat vanaf vandaag op zijn kop.

Het stevig uit de kluiten gewassen Amsterdam Dance Event neemt de komende dagen bezit van de stad. Danceblog maakt je wegwijs.

Wat is het Amsterdam Dance Event?Een vierdaagse professionele conferentie waarbij iedereen die ertoe doet in de dance-wereld naar Amsterdam komt. En een driedaags clubfestival waarbij ‘s werelds beste dj’s verspreid over de stad optreden. Het begon in 1996 met 300 professionele deelnemers, nu zijn dat er 1800. Directeur Richard Zijlma is er erg trots op.

Waar moet ik heen?Dat is het probleem waar meerdere mensen mee zitten. Maar niet getreurd. Gelukkig geven diverse sites allerlei tips. Zo heeft het Britse DJmag een top-10 van must-sees opgesteld, evenals ons eigen Dj Broadcast magazine en Spits. Op de site van het ADE kun je een plattegrond(pdf) downloaden en printen waarop alle locaties staan vermeld.

Wie treden er zoal op?
Veel grote namen, die je terugvindt in het uitgebreide programma.. Tiësto in Paradiso (uitverkocht), Paul van Dyk in de Escape, Sven Väth in The Sand. Verder onder meer Miss Kitten, Masters at Work, David Guetta, Fedde le Grand, Gregor Salto, Benny Benassi en Tiefschwarz. En dan nog 265 anderen…

Wat kost het?Entreetickets vind je van goedkoop tot duur. Goedkoop is bijvoorbeeld Bitterzoet (7,50 euro), prijziger is Sven Väth in The Sand (27,50 euro)

Ik kan niet wachten!
Kijk dan maar naar het promofilmpje. En geniet van de voorpret.

Uiteraard is Danceblog zelf aanwezig op de conferentie en in de clubs. De komende dagen kun je dus verslagen en foto’s verwachten op deze site!

Lees ook:
- Rib uit je lijf: Tiësto in Paradiso
- BBC-dj Pete Tong op Amsterdam Dance Event
- D66-kamerlid: ‘Dance verdient een goed imago’

Lees ook:Amsterdam Dance Event pakt groots uit!
Lees ook:Data van het Amsterdam Dance Event zijn bekend
Lees ook:Datum Amsterdam Dance Event 2007 bekendgemaakt
Lees ook:Sven Väth verlooft zich met Oostenrijkse
Lees ook:Partyflock veilt foto’s voor Dance4life

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wegwijs op het Amsterdam Dance Event

  1. Joris

    Een van de optredende artiesten op vrijdag 20 oktober is het Belgische Goose, zojuist gebombardeerd tot snoepje van de week? op http://alternative.blog.nl. Hun album Bring it On vind ik het beste dat ik dit jaar op dancegebied heb gehoord!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>