Essenceweek: Rank 1

De tweede dag van de Essenceweek vullen we met de nummer 135 van de wereld. Nederlands dj/productie Rank 1 zal een half uur een live set geven op Essence. En dat betekent een hoop trancegeweld. Rank 1 is ondermeer bekend van deze heerlijke productie. Maar ook deze productie moet je bekend in de oren doen klinken. Tijd om eens te kijken waar dit live-duo vandaan komt.

Rank 1 is een van de weinige Nederlandse productie duo’s die zich toespitsen op het live maken van pure trance muziek. Dit leverde ze enorm veel credits op, zo waren ze bijvoorbeeld bijna elke editie van Trance Energy te vinden, maar eigenlijk stonden ze al op elk redelijk groot feest of festival, in binnen- en buitenland.

Het duro bestaat uit Piet en Benno, die elkaar op een feestje leren kennen. Terwijl Piet al als dj wat kennis had opgedaan en al een eigen studio had, had Benno juist een klassieke achtergrond. Als grap beginnen ze in 1998 Rank 1, wat moet wijzen op een “toekomende” nummer 1 notering.

De grap wordt werkelijkheid als hun eerste productie “Airwave” de nummer een positie in vele hitlijsten weet te halen. Vanaf dat moment is het hek van de dam en scoren de heren aan de lopende band hits en reizen ze stad en land af om op te treden.

Een live versie van hun populairste remix:

Nog een HQ versie uit 2005:

Lees ook:Top 500: Rank 1 – Breathing (Airwave)
Lees ook:Oude glorie: R.O.O.S. – Instant Moments
Lees ook:Top 500: Rank 1 – Awakening
Lees ook:Hit or Shit: Marco V – Coma Aid
Lees ook:Top 500: Minimalistix – Close Cover

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>