Sven Väth: Wat nou Paul van Dyk de beste dj?

Het gebeurt maar weinig in danceland: artiesten die elkaar afzeiken. Het wereldje is niet zo heel groot en je kunt al snel je eigen glazen ingooien met wat stevige kritiek.

Gelukkig houdt niet iedereen zijn mond stijf dicht. Oude rot maar eeuwige heruitvinder van zichzelf Sven Väth is er zo een. In een interview met DJ Broadcast haalt hij hard uit naar de top drie van de wereld, omdat die de dance allesbehalve vooruit helpen.

"Paul Van Dyk en al die andere Top 100 DJ’s draaien dezelfde muziek die ze al tien of vijftien jaar draaien. Wat is daar zo bijzonder aan?"

En hij gaat nog even door. "Nogmaals, met alle respect hoor, maar niemand van hen opent een club of organiseert een festival. Ze geven niets terug aan de scene. Als je zoveel geld verdient, moet je daarvan iets herinvesteren in de scene."

Kijk, dat zijn nog eens rake woorden. Bekijk hieronder een deel van Väths dj-set tijdens het afgelopen Amsterdam Dance Event.

Lees ook:
- Paul van Dyk weer ‘beste dj ter wereld’
- Paul van Dyk neukt geen groupies

Lees ook:Dance.Blog en Club Judge
Lees ook:Creamfields goes Dutch!
Lees ook:Paul van Dyk zeikt Duitse politici af
Lees ook:ADE week: Kraak & Smaak presents Plastic People
Lees ook:Beesmunt Soundsystem Neerlandse top!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Sven Väth: Wat nou Paul van Dyk de beste dj?

  1. Jet

    Ben je het met zijn kritiek eens, Cyril?

      /   Reply  / 
  2. Cyril

    Ja, van de ene kant snap ik het wel. De top 3 van dj’s rust op zijn lauweren qua innovatie, het geld stroomt toch wel binnen. Maar Tiësto en Van Dyk houden zich weer bezig met dance4life, een goed doel. Dus ze doen op zich ook wel weer goede dingen. Dat doet Väth weer niet. Verder is de kritiek op die djpoll niet nieuw. Tja, de beste dj bestaat niet, het is meer de populairste dj, die met de meeste fans. Je moet de poll op zijn waarde schatten, zeg maar.

      /   Reply  / 
  3. Jet

    Mja. Als je je bezig houdt met goede doelen betekent dat nog niet dat je iets doet voor dance. Dus dat haalt de kritiek van Väth niet onderuit…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>