Oordoppen: hip of grijze muis?

Je ziet ze overal wel rond lopen, op de grootste feestjes tot de intiemste festivals, jongens en meisjes met oordoppen in de oren. Je hebt ze in alle soorten, kleuren en maten. Ze zijn te verkrijgen van 2,50 tot richting de 200,- euro. De voor- en nadelen een goed op een rijtje!

 

Mijn oren zijn een van mijn belangrijkste helpers. Zonder oordoppen geen muziek en zonder muziek geen leven. Daarom schrok ik, toen tijdens Sensation afgelopen jaar een aantal mensen klaagde over het geluid. Ik had totaal nergens last van. Was door de jaren stappen m'n gehoor dermate beschadigd dat ik daardoor geen last had.

Nog altijd durf ik geen gehoortest te laten doen. Alleen de gedachte al dat ik ooit eens doof wordt maakt me gek. Maar om het lot enigzins uit te stellen ging ik naar de beste oplossing opzoek. 

Ik kwam uit op drie mogelijkheden:

1. De lelijke gele oorstoppers: Deze krengen kan je overal krijgen, en tegenwoordig is het voor bar personeel op festivals zelfs verplicht ze te dragen. Helaas weten veel mensen niet, dat de dingen slecht werken. Het geluid vindt alsnog gemakkelijk een weg naar het oor, tonen worden niet gefilterd etc. Je krijgt het: vingers in je oor effect.

2. Op maat gemaakte oordoppen: Ideaal voor de regelmatige feestganger én nog steeds mijn doel. Doordat ze op maat gemaakt zijn zitten ze heerlijk, en met de juiste kleur (transparant) zijn ze onzichtbaar. Ze zijn wel behoorlijk prijzig en varieëren van 115 tot 160 euro!

3. Oorfilters: Kleine staafjes, die zich geheel aan je oorschelp aanpassen. Zijn goed aan te brengen, niet duidelijk zichtbaar en heel redelijk geprijsd. Deze dingen filteren net als bij optie 2 de slechte tonen, waardoor je totaal geen last hebt van een irritante lage bass of ruis in het geluid.

Voor mij is de keus (al dan niet tijdelijk) op 3 gevallen, en het bevalt me uitstekend! Geen last van gepiep in m'n oor na een feest, en eenmaal gewend, heb je geen erg dat er iets in je oor zit. Soms vraagt men wel is lacherig waarom ik doppen in heb, harder lachend antwoord ik dan terug dat ik zo langer van m'n gehoor kan genieten! 

Lees ook:Tip: Goedkope oordoppen halen bij Electronation
Lees ook:De locatie: Hotel Arena
Lees ook:Gehoorbeschadiging al na één nacht stappen
Lees ook:Onderzoek: Danceliefhebbers houden niet van oordoppen
Lees ook:Festivals: ID&T maakt datum Welcome to the Future bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>