‘Loveparade komt naar Ruhrgebied’

Een klein excuus van Danceblog is wel op zijn plaats. We scholden Rainer Schaller recentelijk de huid vol omdat hij met zijn Loveparade naar verre Oost-Duitse oorden leek te verkassen.

Lees ook: de Loveparade komt naar Essen
Niets is minder waar. Er is namelijk grote kans dat we straks zowat met de fiets naar de Loveparade kunnen. Het Ruhrgebied, niet al te ver van Nederland, maakt namelijk de grootste kans op de 2007-editie van de Parade.Afgelopen weken werd zo ongeveer elke middelgrote Duitse stad genoemd als kanshebber, maar die onderhandelingen zijn bijna allemaal stukgelopen op dwarsliggende gemeenteraden of te smalle straten.

Het meest waarschijnlijke scenario is dat de stad Essen dit jaar de parade krijgt en dat de komende 4 jaar Dortmund, Duisburg, Bochum en Gelsenkirchen aan de beurt komen.

Dat heeft de directeur van het regionale Wirtschaftsförderungsgesellschaft (Economiebevordingsmaatschappij of iets dergelijks) verteld aan het Duitse persbureau DDP. De Loveparade, dit jaar weggejaagd uit Berlijn,  zou een enorme boost zijn voor de economie en het imago van de door fabrieken en schoorstenen overheerste regio.

Voor het eind van deze maand moet de kogel door de kerk zijn en definitief duidelijk worden waar we kunnen gaan feesten deze zomer. Wie toch naar bakermat Berlijn wil gaan, zal met moeten doen met de B-Parade op 21 juli, die zich dit jaar voor het eerst mag bewijzen als geloofwaardige vervanger van de Loveparade.

Lees ook:
- Nieuwe Tresor opent 24 mei en gaat Modem heten
- De straten van Berlijn blijven leeg deze zomer
- Chinezen willen Loveparade

Lees ook:Essen organiseert Loveparade 2007
Lees ook:Loveparade naar Hamburg?
Lees ook:B-Parade Berlijn gecanceld
Lees ook:‘Chinezen willen ook Loveparade’
Lees ook:De straten van Berlijn blijven leeg deze zomer

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Loveparade komt naar Ruhrgebied’

  1. martijn

    ivm het boeken van een hotel etc wanneer wordt besloten wanneer die echt doorgaat want de reisbureaus weten nml nog van niks dat die in essen word gehouden gr martijn

      /   Reply  / 
  2. Emiel Schoenmaker

    Jammer voor Berlijn het is zo’n mooie stad.
    Nu dichterbij hoop niet dat het te nederlands word. Hebben we straks ook nog schlager muziek op de loveparade bah.
    Ik verheug me nu alweer op het weekend van het jaar. LOVE RULES

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>