Tresor gaat Modem heten en opent op 24 mei

vette locatieEr is eindelijk duidelijkheid over de nieuwe Tresor-club in Berlijn.
De oprichter van de roemruchte club en label heeft in een interview met de Berliner Morgenpost alle brandende vragen beantwoord. Hieronder vind je onze vertaling van het artikel. Belangrijkste nieuws: Sven Väth opent de tent op 24 mei, de club gaat Modem heten, er komt een museum in hetzelfde gebouw en er wordt niet alleen gefocust op minimal techno.

Behalve Sven Väth zijn de eerste geboekte namen al bekend. Op 22 juni bijvoorbeeld dj Rush. Dat wordt beuken.

TECHNO LEEFT: TRESOR KEERT TERUG (5-4-2007)
De moeder aller Technoclubs heeft een nieuw thuis gevonden. Op 24 mei opent het feest-instituut na twee jaar in de stilgelegde energiecentrale aan de Köpenicker Strasse. De monumentale hal krijg niet alleen een club, maar ook een museum. Tresor-oprichter Dimitri Hegemann (52) legt zijn ongewone plannen uit:

Wanneer heb je de locatie ontdekt?
"Twee jaar geleden. Nog voor het laatste feest in Tresor aan de Leipziger Strasse plaatsvond, was ik voor het eerst ter plekke en werd ik overweldigd door de kathedraal met zijn 30 meter hoge plateaus. Ik ben er zestien jaar lang voorbij gereden, aangezien ik in die straat woon, en heb nooit kunnen vermoeden, wat er achter die muren schuilde."

De modebeurs Bread & Butter vond er al in januari plaats, maar pas op 24 mei gaat het echt van start met techno-legende Sven Väth. Hoe gaat de nieuwe locatie eigenlijk heten?
"De naam is Modem. Dat is een mooie scheidslijn tussen de oude analoge en de nieuwe digitale wereld."

Modem wordt ook een combinatie van club en museum. Dat is een ongewone mix, wat boeit je zo in die samenwerking?
"Mij interesseert vooral het spanningsveld tussen de wilde energie van de nacht en de rust van de dag. Modem moet een plek geven aan electronische en mediale kunst, zo naast de Nationalgalerie en Hamburger Bahnhof. Kunstenaars kunnen gebruik maken van de kleine galerie maar ook voor grotere producties kunnen ze bij ons terecht. Ik ben al een tijdje in gesprek met het Art Forum, met een bekende dirigent, met een symfonieorkest en het Centre Pompidou."

Als voorbeeld heb je de Tate Gallery of Art in London, die ook is gehuisvest in een oude (kolen)centrale. Dat museum herbergt echter geen club. Hoe valt de nieuwe Tresor te rijmen met het museum?
"Op woensdag, vrijdag en zaterdag is de club tot 7 uur 's ochtends geopend. 's Middags komen vervolgens de museumbezoekers, die de resten van de energie van de vorige nacht voelen."

Worden het aparte ruimtes?
"Ja, het gebouw is verdeeld tussen het museum en de club, die uit drie delen bestaat. De Globus Floor in de gelijkvloerse zijvleugel heeft een capaciteit van 800 mensen en is voorbestemd voor showcases van Sven Väth, dj Hell, Jeff Mills of Richie Hawtin. Verder is er een bargedeelte met balkon, van waaruit de partygangers de hele kathedraal kunnen overzien en in de kelder ligt de eigenlijke dans-bunker."

Je hebt de originele Tresorruimte met postbussen, stalen deur en tralies uit de oude Tresor gesloopt en meegenomen. Wat gaat daarmee gebeuren?
"Ik ga hem in het museum nabouwen en als een kunstobject tentoonstellen. Het wordt een soort schoenendoos, die dankzij lichtinstallaties van binnen gloeit. Ik heb de waarde vastgesteld op 35 miljoen euro. Hij heeft dus zijn prijs, maar staat niet te koop."

Wat wordt de muzikale richting? Gaan jullie net als de Berghain volledig voor de minimal?
"We zullen ons niet onttrekken aan de minimaltrend. Maar we zullen wel gewoon doorwerken met de artiesten, die we met Tresor Records groot hebben gemaakt, zoals Christian Vogel, Blake Baxter en James Ruskin."

Aan de overkant van de straat bevindt zich een wooncomplex. Gaan de huurders niet klagen over de harde muziek?
"Het gebouw heeft geen openingen, heeft dubbele muren en we gaan het soundsystem aanpassen op de akoestiek. Dat moet genoeg zijn."

Kunnen mensen 's nachts vanuit de club het museum in?
"Ze kunnen vanuit de club naar binnen kijken. Zo kunnen ze een glimpje opvangen, hun fantasie prikkelen en nieuwsgierig naar huis gaan."

Bron: Berliner Morgenpost

General info:
Naam: Modem
Adres: Köpenicker Strasse 59-73, D10179, Berlijn
Openingstijden: wo, vr, za:  23.00-07.00 uur
Organisaties: op woensdagen Bonito House club
Website: www.modem-berlin.de 

Lees ook:
- De eerste foto's van de nieuwe Tresor
- Documentaire: Berlijnse housescene anno 1993
- Club Tresor vindt nieuwe locatie in Berlijn
- Huis Sven Väth leeggeroofd

Lees ook:‘Tresor opent deuren in maart 2007′
Lees ook:De eerste foto’s van de nieuwe Tresor
Lees ook:Tresor re-opend!
Lees ook:Taart! Tresor is 15 geworden
Lees ook:Cocoon landt opnieuw in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>