‘Chinezen willen ook Loveparade’

Halfnaakte Chinezen op trucks met pompende techno door de straten van Peking. Ik kan het me slecht voor de geest halen. Toch speculeren Duitse media over een op handen zijnde Chinese Loveparade.

Momenteel worden er onder meer in de Verenigde Staten, Chili en Zuid-Afrika Loveparades gehouden. Sinds de succesvolle editie van 2006 heeft organisator annex fitnessketen-miljonair Rainer Schaller de smaak te pakken gekregen en zou hij over expansie naar Azië denken. Zelfs Tiësto speelt een rol in het hele verhaal.
De Chinezen zouden namelijk interesse hebben gekregen nadat een Chinese filmploeg in 2006 op de truck van Tiësto meereed en de gekke menigte vastlegde. Chinezen houden wel van een potje massahysterie dus wat dat betreft zou het prima in de volksaard passen.

Overigens is nog steeds niet duidelijk hoe het conflict tussen de Duitse Loveparade en de Berlin Parade (B-Parade) gaat aflopen. Gezelliger wordt het er in ieder geval niet op. Van de Loveparade organisatie stapten onlangs drie mensen op, van wie er enkelen naar de B-Parade zijn overgestapt.

Lees ook:
- Dikke ruzie om organisatierecht Loveparade
- Documentaire: Berlijnse housescene anno 1993
- Geen tieten tijdens Danceparade?

Lees ook:‘Loveparade komt naar Ruhrgebied’
Lees ook:De straten van Berlijn blijven leeg deze zomer
Lees ook:B-Parade Berlijn gecanceld
Lees ook:Dikke ruzie om organisatierecht Loveparade
Lees ook:Essen organiseert Loveparade 2007

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>