Blijft de Stubnitz in Amsterdam?

Eind februari zou er voorlopig een einde komen aan de meest aparte uitgaanslocatie van Nederland. De MS Stubnitz is de boot waar wekenlang de vetste feesten werden gehouden. De boot zou eind februari uitvaren naar Duitsland om daar aan te meren, helaas gelukkig gaat dat wellicht niet op. Door een nieuwe Europese regelgeving kan de Stubnitz niet zo snel meer uit de Amsterdamse wateren varen.

Een hoop partygangers zagen het alweer aankomen. Weer een vette locatie die uit Amsterdam zou vertrekken. Minimalfabriek Club 11 sloot in juli van 2008 al zijn deuren en nu zou de Stubnitz weer uitvaren. Door het toedoen van een nieuwe EU-wet kan de locatie alleen niet zo makkelijk meer uit de Amsterdamse haven varen.

Door de nieuwe regelgeving wordt het voor het schip straks moeilijk nog een ligplaats te vinden, vanwege een legio aan veiligheidseisen en maatregelen. Vertrekken uit de Amsterdamse haven wordt dan ook een dure optie, en op het moment dat het schip uitvaart kan het ook niet meer terug naar Amsterdam.

De Stubnitz matrozen hebben op hun hyves een oproep geplaatst. Lezers die iemand kennen bij het ministerie van Buitenlandse zaken, kunnen contact opnemen.

Lees ook:Feestweek: De M.S. Stubnitz
Lees ook:Stubnitz eerste slachtoffer Amsterdams drugsbeleid?
Lees ook:Secret Cinema viert het aanblijven van de Stubnitz
Lees ook:Partyboot Stubnitz weer in het land
Lees ook:Amsterdam week: de RoXY

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>