Roog en Erick E: Housequake Volume 2!

Eindelijk! Na het spectaculaire debuutalbum zijn ze wederom terug. De twee grootste houselegendes van Nederland hebben weer een nieuwe cd gelanceerd. Ineens stonden ze daar in 2006 samen, met MC Gee als vocale ondersteuning werd het een 1+1=3. Al snel volgde boekingen in de Arena bij Sensation en op Dance Valley. De eerste cd volgde al snel en een lange tijd werd er productioneel niet veel ondernomen. Maar gelukkig ligt het nieuwe album weer een tijdje in de winkels. Maar kan het tweede album de overweldigende kwaliteit van de eerste versie halen?

Zeventien housenummers telt het schijfje. En dat betekent dat het een muziekplezier van maar liefst 5 kwartier oplevert. Het is een overwegend mix-compilatie van de heren, want desondanks dat er wat tracks van Erick E en Hardsoul (Roog en Greg van Bueren) opstaan, zijn de meeste tracks van collega dj’s.

Dat neemt niet weg dat de muziek niet goed is weggemixt want dat is de heren prima gelukt. De cd loopt naadloos in elkaar over. Hierdoor is de cd wel slecht te gebruiken als je zelf ermee aan de slag gaat, de eerste seconden van een track loopt nog over vanuit het oude nummer.

De cd begint heerlijk met Revolution van David Penn. Wat een heerlijke intro, je hebt meteen het gevoel dat je erin zit. Maar het eerste gedeelte van de cd is jammergenoeg zwaar mislukt. Veel “bliepjeshouse” en nietszeggende tracks doen er toe dat mijn positieve gevoel voor Housequake verdwijnt. Maar de heren herpakken zich. Vanaf “World of Love” van John Dahlback worden de tonen weer wat aangenamer, komen er weer meer vocals in en klinkt het écht “HouseQuake”.

Een compliment ook voor de “It’s True” die Roog en Erick hierin hebben gemixt. Toen ik het nummer op de tracklist zag staan dacht ik: “Niet weer he!”. Ze hebben het nummer tot een 8.34 minuten durende track weten op te trekken, waardoor het een echte topper is geworden.

Verder zitten in de staart te echte “HouseQuake” nummers, zoals “Party People” een latin mix van Justice’s “We are your Friends” en het schitterende “Your Love” van Hardsoul.

Al met al is het een prima cdtje voor degene die de eerste 6/7 tracks voor lief nemen. Alles wat daarna komt is het echte 1+1=3 gevoel!

Zie hier de trailer van de eerste cd:

Lees ook:Top 500: Dj jean – Love Come Home
Lees ook:Above & Beyond: nieuw compilatie album
Lees ook:Hit or Shit: Syke ‘n’ Sugarstarr presents Cece Rogers – No Love Lost
Lees ook:Escape presents Framebusters
Lees ook:Top 500: Basement Jaxx – Where’s Your head At

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Roog en Erick E: Housequake Volume 2!

  1. Pingback: Partyverslag: Essence 2008 | Dance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>