Rotterdamseweek: Hollywood Music Hall

Een van de minste locaties van Rotterdam is wat mij betreft de Hollywood Music Hall. Veel te gehypt, veelste groot en een veelste jong publiek zorgen er al jaren voor dat deze club bij mij op de “zwarte lijst” staat. Máár er worden ook een hoop goede feestjes gegeven, er is vaak wel wat te beleven. Vandaar dat ik toch even kort stil wil staan bij deze tent. En misschien heeft een bezoeker wel hele goede reacties over de Rotterdamse HMH? Ik ben benieuwd…


De HMH is een compleet uitgaanscentrum, bestaande uit maar liefst 7 discotheken onder een dak. Met allerlei verschillende (gehypte) stijlen is er bijna voor ieder wat wils in de club. Elke week staan er grote (voornamelijk) house dj’s klaar om het uitgaande publiek te vermaken. Helaas wordt er totaal geen aandacht aan techno of minimal in deze club besteed. En eigenlijk mogen we daar dankbaar voor zijn, het jonge grut zou het toch niet kunnen waarderen.

En dan tik ik meteen het grote minpunt van de HMH aan, de leeftijd van de bezoekers en de bezoekers zelf. Omdat de tent zo groot is, hebben ze een minimumleeftijd van 16 jaar. Zelf twijfel ik of die wel strak wordt gehanteerd, want menig keer kom je ze jonger tegen. Doordat de verschillende zalen allen een aparte muziekstijl presenteren is er een enorm onderscheidt. Is de ene zaal volgestampt met gekleurde mensen, de andere zaal staat vol van de “kaalkopjes”.

De Hollywood is al sinds 1996 in het hart van Rotterdam te vinden. Daarvoor stond de club bekend als de “Harbour Jazz Club”. De discotheek bestond toen uit de ruimtes, Diner, Mainhall, Loveboat, Western en de Casablancabar. Nadat Hollywood zijn intrede in de locatie nam werd al snel dj “Patrick” als huis dj aangenomen. Een briljante set, want Patrick is nog op elk HMH feestje terug te vinden.

Er zijn helaas ook mindere berichten over de HMH op internet te vinden. Het volgende bericht komt letterlijk van Wikipedia:

In het weekend van 5 en 6 februari 2005 speelde zich een schietpartij voor de discotheek af. De mannen waren geen bezoekers van de Hollywood Music Hall, maar degene die beschoten werd rende toevalligerwijs de richting op van de discotheek.

De schutter verwonde vijf mensen terwijl hij een andere man achterna zat, die dekking zocht bij het parkeerterrein bij de discotheek aan de Delftsestraat in Rotterdam. Omdat de discotheek net de deuren had gesloten, was er een groot aantal mensen aanwezig bij de uitgang van Hollywood Music Hall. Doordat de schutter in het wilde weg schoot, raakte een vijftal mensen aan de benen gewond. Één van hen (degene die achterna gezeten werd) liep zelfs een slagaderlijke bloeding op. Deze is toen door eeen van de EHBO-ers van de discotheek gered.

Een leuk filmpje van manager/dj Patrick:

En nog een report van “Next Generation”

Lees ook:Rotterdamseweek: Outland
Lees ook:Maassilo twee weken dicht na schietincident
Lees ook:Jumpen toch wel een crime?
Lees ook:Absolute Music toe ze reskjoew
Lees ook:Patrick Jumpen zoekt figuranten voor video

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>