Great Britain week: Audio Bullys

Vandaag behandelen we weer een verse Britse act. Deze keer misschien wel een van de meest interessante Britse acts. Namelijk de Audio Bullys. Twee jongens die ontzettend hard aan het werk zijn sinds 2003 en nu al legendarische producties op hun naam hebben staan. Tijd voor Dance.Blog om deze act eens onder de aandacht te brengen…

De Audiobullys bestaan uit twee groepsleden. Een daarvan is de zanger/tekstschrijver Simon Franks en DJ Tom Dinsdale.  De muziekstijlen die de Audiobullys produceren zijn erg verschillend in de producties die ze op de markt brengen. Van pop tot hiphop, garage en terug naar punk, alles is mogelijk.

De muzikale roots van de twee artiesten ligt in Londen en kenmerkt zich door invloeden van hardcore en house. Die geluiden zijn nog steeds duidelijk in hun producties te vinden. Sinds 2001 zijn de jongens aan de weg aan het timmeren. Als ze in 2003 hun eerste album uitbrengen gaat al snel de bal rollen. Ze komen op grotere festivals en feesten met Global Gathering als een van de hoogtepunten.

Een van de grootste hits van de Audio Bullys is de remix van Nancy Sinatra's nummer "Shot you down" (zie beneden). Daarnaast scoorde ze ook hits met nummers zoals Drop it en We don't care.

Lees ook:Top 500: Audio Bullys – We Don’t Care
Lees ook:Great Britain week: Faithless
Lees ook:Top 500: Erick Morillo feat. Audio Bullys – Break down the doors
Lees ook:Great Britain week: the Chemical Brothers
Lees ook:Oude glorie: Gala

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>