Great Britain week: Judge Jules

Tijdens Full ON Ferry viel me een ding heel erg op: Het grote aantal Britten in de zaal. Als een ding zeker is, is het dat die gasten weten hoe ze een feestje moeten bouwen. Vooral toen de Engelse dj god Eddie Halliwell op de stage verscheen, knalde het dak van de Ahoy eraf. Omdat ik benieuwd ben naar het fenomeen "Britse dj" brengt Dance.Blog je elke dag weer een Engelse dj. Deze keer trappen we af met Judge Jules.

Judge Jules gaat normaal door het leven als "Julius O'Riordan". Deze naam verwierf hij doordat hij in zijn studententijd rechten studeerde. Onder zijn artiestennaam stond hij op de grootste feesten en festivals ter wereld. Zo was hij aanwezig bij de eerste editie van Sensation in 2000, maar gaf hij ook acte presence op Dance Valley. Daar draaide hij op de stage van Ferry Corsten.

Bij Piratenzender Kiss FM verwerft Judge zijn eerste bekendheid. Als zijn populariteit groter wordt stapt hij in 1997 over naar BBC Radio 1. Sindsdien heeft hij daar op zaterdag een vast programma. Zodoende is hij een van de weinige dj's die al jarenlang een programma op de radio heeft.

Zijn producties komen vaak uit onder de naam Hi-Gate, zijn draaikunsten daarintegen brengt hij nog steeds onder zijn artiestennaam. Ook treed hij nog vaak op Ibiza op, onder de noemer " Judgement Sundays".

Sinds jaar en dag wordt Judge gezien als een van de meest invloedrijke trancedj's van Europa.

Lees ook:Dance.Blog en Club Judge
Lees ook:Line-up Trance Energy al bekend!
Lees ook:Dj Jean verhuist naar Caz!
Lees ook:Geen Carl, geen Ferry, maar Armin!
Lees ook:Hit or Shit: Ferry Corsten – Radio Crash

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>