Happy Hardcore week: Mark ‘Oh

Een verlate versie van de happy hardcore week vandaag. Maar niet getreurd, we pakken deze maal er een Duitse act bij. Officieel wordt het eerder als early-rave beschouwd, maar vele zullen het ook als happy hardcore beschouwen. Vandaar dat we vandaag aandacht besteden aan Mark 'Oh.

Mark 'Oh komt uit het Duitse Dorsten en wordt geboren als Marko Albrecht.  Als hij zestien jaar oud is, besluit Mark een hardrockgroep, genaamd line-up, te beginnen. Hij is in die groep de vaste gitarist.

Vier jaar later verandert hij compleet van stijl en wordt hij DJ en producer. Al snel staat hij op grote techno en rave feesten. En in 1993 organiseert hij al zijn eigen feest: 'Randy (never stop that feeling)'. 

Een feest dat zorgt voor een gelijknamige hit. Dit nummer eindigt op de 25e plaats in de Duitse hitparade, wat de eerste hit voor hem oplevert.

Het nummer dat hij daarna uitbrengt zorgt ervoor dat hij totaal doorbreekt. "Lovesong" scoort Europees en is een gigantische hit tijdens de Berlijnse "Love Parade". Zijn naam als producer wordt gevestigd als hij wederom een hit scoort. 'Tears don't lie ' wordt in Duitsland een nummer 1 hit en in Nederland beland het op de tweede plaats.

Voor iedereen die Mark 'Oh niet (meer) kent:

Lees ook:Happy Hardcore week: Nakatomi
Lees ook:Happy Hardcore week: Paul Elstak
Lees ook:Happy Hardcore week: Dune
Lees ook:Franse week: de afsluiter
Lees ook:Happy Hardcore week: Flamman & Abraxas

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Happy Hardcore week: Mark ‘Oh

  1. Joch

    veranderT :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>