Happy Hardcore week: Nakatomi

Een van de meest dansbare happy hardcore nummers van de jaren '90 is 'Children of the Night' van Nakatomi. Deze Nederlandse dance act scoorde in de gloriedagen van de happy hardcore drie gigantische hits. Na afloop van de hype bleef het alleen voorgoed stil rond deze gelegenheids act.

Nakatomi scoort in 1995 met 'Free' zijn eerste hitje, als het op de 17e plaats van de Nederlandse top 40 eindigt. Dit succes is afkomstig van de Nederlandse dj's Wessel van Diepen (538) en Dennis van Driesschen.

Wessel van Diepen is daarnaast ook nog eens verantwoordelijk voor het grote succes van de Vengaboys. Omdat van Diepen op dat moment ook dj is bij Radio 538 krijgen die de primeurs van de producties.

Maar terug naar Nakatomi, diens succes krijgt pas echt vorm als het hierboven vernoemde 'Children of the Night' een megahit in Nederland wordt. Met een top 3 notering en 11 weken lang verblijf in de top 40 is het succes een feit. 

Maar helaas blijkt Nakatomi een eendagsvlieg. Met nog een nummer 5 notering met het nummer 'Sing' verdwijnt de act volledig uit het zicht. 

Als filmpje uiteraard 'Children of the Night':

Lees ook:Oude glorie: Nakatomi – Sing
Lees ook:Van Diepen neemt afscheid van Dance Department
Lees ook:Happy Hardcore week: Paul Elstak
Lees ook:Happy Hardcore week: Dune
Lees ook:Happy Hardcore week: Flamman & Abraxas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>