De 4 uitgekozen vragen van: Thomas Laurén

Anderhalf jaar bezig als house/progressive house/techno producer/live-act en nu al een lange lijst releases en optredens op zijn naam: Thomas Laurén. 


Met zijn indrukwekkende live-act heeft hij gestaan op feesten en festivals als Source, Stekker, Planet Rose, Onraad en Bacardi B-Live. Hij heeft 8 releases staan op onder meer de labels: Size Records (van Steve Angello), Wolfskuil Records (van o.a. Darko Esser), Dualblock Recordings (van Lennert Bezemer), Upstruct (van Alexander Koning) en Manual Music (van Paul Hazendonk).


Er zijn vergaande plannen om voor aankomende zomer samen met Tundra het deep/tech-house label Savoir Records gelanceerd te hebben. Als  platform om in ieder geval hun eigen producties aan de wereld te laten horen. Daarnaast probeert hij dit jaar zijn studie ‘Event Management’ af te ronden, zodat hij zich daarna volledig op de muziek kan storten.

Vraag 1. Welke naam moeten we in de gaten houden?

Applescal!!! Deze jonge adonis maakt muziek uit pure passie en dat is hoorbaar! Alhoewel ik helaas nog nooit een optreden van hem heb kunnen meemaken, weet ik nu al dat deze producer het enorm hard gaat maken. Één van zijn producties is onlangs onder handen genomen door Anthony ‘modderfokkin’ Pappa! Dat zegt al genoeg volgens mij!” 

Vraag 2. Wat wil je zeker niet missen in het leven?

“De Liefde! Wat dat betreft ben ik nog een oude romanticus, ik geloof heilig in een zielsmaatje. Ik heb mijn zielsmaatje al gevonden. Afgelopen half jaar hebben we elkaar niet gezien en weinig gesproken. Ook hebben we beide een stukje persoonlijke groei meegemaakt terwijl we niet bij elkaar waren. Hierdoor bestaat het risico dat we een beetje uit elkaar zijn gegroeid maar ik hoop dat we weer nader tot elkaar kunnen komen in de nabije toekomst want dit meisje is mijn enige échte liefde, daar ben ik van overtuigd!” 

Vraag 3. Wat is je sufste muzikale ervaring ooit?

“Haha, een hele mooie voor mijzelf! 14 april 2007. Dance-programmeur Darko Esser had mij uitgenodigd om op te treden in Doornroosje, op de mainstage tijdens een Planet Rose. En dat aan het begin van mijn prille carrière, hoe fokkin’ grandioos!? Daar bovenop kwam nog dat ik Monika Kruse mocht  inleiden, helemaal een grote eer als verse muzikant! Een van de beste optredens ooit. En dat kwam mede door het enorme open-minded publiek wat mij volledig mijn ding liet doen, waardoor ik in een creative rush kwam te zitten. Waanzinnig gewoon. Daarna kwam Monika Kruse die de avond compleet de andere kant op liet gaan. Tot 2 keer toe heeft zij haar 'Latin Lovers' gedraaid en verder heeft ze  'Pecan' volgens mij wel 20 minuten in de loop laten staan…. Gaaaap..  Een optreden dat absoluut niet Roosje-waardig was en dat zeg ik niet snel. Vele bezoekers van die avond delen deze mening met mij. Het is wel goed voor mijn naam geweest omdat vele bezoekers mijn optreden in hun geheugen hebben gegrift.” 

Vraag 4. Wat is het beste niet-dance/electronummer voor jou op dit moment?

Jeff Buckley – Lover, you should’ve come over. Deze man was zó intens in contact met zijn gevoelens, abnormaal. De verwoording, de akkoorden, de hele sfeer in de nummers die hij heeft geschreven en gecovered zijn geniaal. Ik kan mijzelf er goed in verliezen, en dat is wat ik zoek in muziek! Echt zo zonde dat de beste man verdronken is in 1997. Of het nu wel of niet met opzet is geweest.” 

Komende kalendermaand komt de release van ‘Waste No Time!’, de nieuwe track van Thomas Laurén, uit op het Upstruct Label. En op vrijdag 4 april staat hij samen met onder meer Avus (Border Community)  op de Hertz invites Manual Music in de Flexbar te Amsterdam.

 

Bekijk HIER alle 'de 4 uitgekozen vragen door..' op een rijtje.

Lees ook:Dance talent: Visionaire
Lees ook:DJmag van ondergang gered
Lees ook:Best of 2008 week: Beste downloadbare dj set
Lees ook:De 4 uitgekozen vragen van: Brent Roozendaal
Lees ook:De 4 uitgekozen vragen van: Jorn Liefdeshuis (Proper Propaganda/Bar Weinig)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>