De 4 uitgekozen vragen van: Brent Roozendaal

Bezige bij Brent Roozendaal bijt de spits af in onze nieuwste rubriek. Druk bezig met de laatste voorbereidingen voor Drift aankomende donderdag, neemt hij de tijd om bevlogen te antwoorden.
 
Brent Roozendaal: dj, promoter en kersverse leraar muziek en economie. Samen met Pitto vormt hij Mood Engineering. Samen met Aron Friedman vormt hij het dj-duo Mesjokke. Hij is de mede organisator van Drift in Doornroosje, Crackhouse (samen met Carlos Valdes en Aron Friedman) in de Melkweg. Daarnaast regelt hij samen met Pitto en Darko Esser de Mood Elevator Events en het Have A Nice Day Festival.


Zijn draaistijl is een bonte mix van techno, house, techhouse, proggresive en minimal, allemaal van het diepere soort.  Brent is niet zo van de hokjes als hij draait, het gaat om bezielde platen die iets losmaken in hem.

De vier uitgekozen vragen van Brent Roozendaal:

Vraag 1- Wat was je allereerste dance/house/electro-ervaring?

”Toen ik vijtien jaar was, ging ik met mijn oom, die dj was, mee op zaterdagmiddag naar een afterhour in Munster waar hij moest draaien. Toen ik dat zag, was ik meteen gefascineerd. De Melbourne shuffle was daar toen al heer en meester en ik keek werkelijk mijn ogen uit. Ik ben in eerste instantie opgevoed met zijn underground disco house dat van een heel ander kaliber is dan de electrohousecrap die tegenwoordig overal wordt gedraaid. Ik was een kind en wist niet beter.. Iets later ging ik naar mijn eerste technofeestjes. Na Dance Valley 98, en Nature One 1999, was er geen houden meer aan.. Vanaf 2000 ben ik begonnen met draaien, en toen werd alleen nog maar erger.. Het virus is tot op de dag van vandaag gebleven.”

Vraag 5- Wat voor bijzonders kunnen we op korte termijn nog van je verwachten?

"Aanstaande donderdag Drift in doornroosje, met Der Dritte Raum. We hebben er vreselijk veel zin in. Volgens mij wordt het echt een klapper, met alleen maar freax die dr zin in hebben. Der Dritte Raum heb ik ontdekt door mijn oom, die mij in 1998 een mix tape gaf, met alleen maar tracks vn D3R. Ik heb die tape vaak gekopieerd voor mijn vrienden ( waaronder Pitto) en we hebben die tape helemaal grijs gedraaid. Toen ik ze in 1999 op Innercity zag was ik helemaal verkocht. Dat wij ze nu met Drift voor het eerst naar Doornroosje hebben kunnen halen is voor mij een speciaal iets. Die muziek heeft vreselijk veel persoonlijke lading. Dat wordt dus flink genieten komende donderdag. Temeer Aron en ik als Mesjokke de eer hebben om het feest af te sluiten! Wat een feest!"

Vraag 3- Welke naam moeten we in de gaten houden?

"Er zijn een heleboel jongens die het goed doen op het moment, zoals de meer gevestigde jongens als Polder, Kabale und Liebe, Boris Werner enz. Maar zeker ook de jongens van Dekmantel, of de jongere Amsterdamse garde die daar weer achteraan komt. En ook een aantal jongens uit Nijmegen die het erg goed doen.

Toch trek je pas echt aandacht als je dikke muziek produceert en dan kom ik natuurlijk al snel uit bij mijn rasmakker Pitto. Ik geloof al jaren in zijn muzikale visie. Ieder jaar is zijn live set beter geworden, en zijn tracks zijn nu van zo'n hoog niveau dat het mij soms boven de pet stijgt. ik hou erg van op zichzelfstaande muziek en artiesten. Niet dat het nergens op mag lijken, maar ik zoek iets eigens. Pitto's muziek is zo eigen en zijn tracks raken me zo, dat ik hem met kop en schouders boven de rest van de Nederlandse live sets uit vind steken. Zijn sound is doordrenkt met ziel. Zijn geluid ik nu zo vreselijk dik (technische gezien) en zijn set is echt live. Al jaren lang is hij hier met ziel en zaligheid mee bezig en ik heb hem als geen ander zien groeien. Ik ken eerlijk gezegd geen Nederlandse artiest die zoveel potentie in zn donder heeft als hij. Natuurlijk ben ik bevooroordeeld, maar aan de andere kant juist niet. Als ik naar iemand toe kritisch kan zijn of ben geweest, dan is het wel naar Pitto. We hebben zo vaak gediscusieerd over ditjes en datjes. Als ik nu naar zijn nieuwste materiaal luister dan kan ik meestel niet veel anders dan met een diep respect mijn mond houden."

Vraag 6- Wat wil je zeker niet missen in het leven?

"Muziek, vriendschap, liefde, passie, en flauwe grappen.."

Brent Roozendaal is de komende tijd her en der te aanschouwen achter de draaitafels of als organisator. Als eerste op de agenda staat de nieuwste editie van Drift, witte donderdag 20 maart in het Nijmeegse Doornroosje. Te zien en te horen zijn: Bob van Hoove, Alejandro Rios, Raoul Fleischman, Frank Haag-live, Folker Zwart, Jayton, Mesjokke en het door Brents zeer gewaardeerde Der Dritte Raum.

De voorgaande edities met Karotte en die met Andre Galuzzi waren niet minder dan legendarisch te noemen! Kijk voor meer info en kaarten HIER.


Lees ook:Pitto’s Sexvibe genoemd door Amerikaanse Pitchfork
Lees ook:De 4 uitgekozen vragen van: Thomas Laurén
Lees ook:Menno de Jong rende schreeuwend door het huis
Lees ook:Nieuw: R3hab & ZROQ – Skydrop
Lees ook:Even voorstellen: de nieuwe blogster

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “De 4 uitgekozen vragen van: Brent Roozendaal

  1. Tom

    Haha Brent is een held!

      /   Reply  / 
  2. pitto

    zal ik die 50 euro volgende week overmaken?!

      /   Reply  / 
  3. Davy van de Laar

    Jammer dat ik er zeer waarschijnlijk donderdag niet bij kan zijn, dat vanwege werkverplichtingen en het vanmezelf weten dat het me nog nooit is gelukt om me aan de afspraak “rustig aan doen” te houden :p Veel succes en dank voor het aftrappen van onze nieuwe rubriek!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>