Dubieuze tekst in trailer The Warrior Elite van Masters Of Hardcore

Misschien mis ik de grote korrel zout, maar de – hieronder vertaalde-  tekst uit de trailer van Masters of Harcore vind ik eigenlijk een beetje creepy..

Niks mis met het feest verder (urenlang op die muziek dansen zou ik niet trekken, maar goed, ieder zijn ding), maar het komt zo wel een beetje over als een strak georganiseerde oorlogsmachine. En vooral die laatste zin…

Dansen lijkt me toch echt veel meer plezier opleveren dan sterven.

Nu hebben hardcore-feesten wel vaker veelbesproken trailers. Kan dat niet anders of past het juist goed bij de hardcore-scene?


Van generatie op generatie zijn ze getraind tot op het bot. Hardcore is hun instinct. Het zit in hun bloed. Deze toegewijde frontlinie soldaten versloegen alle vijandelijke aanvallen door de historie heen. En in hun strijd tot overleven hebben ze geleerd om zich nooit terug te trekken, op te geven, of zich over te geven. Ze voelen geen pijn. Ze hebben geen genade. En het grootste plezier dat ze kunnen bereiken in hun leven is te sterven voor hardcore.

Lees ook:Video: Spektrum – Kinda New (We All Live & Die)
Lees ook:Marcherende SS-ers in trailer Thunderdome
Lees ook:Top 500: Dune – Are You Ready To Fly
Lees ook:Paul Oakenfold: ik zal nooit alleen maar hits draaien
Lees ook:Happy Hardcore week: Paul Elstak

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Dubieuze tekst in trailer The Warrior Elite van Masters Of Hardcore

  1. bone damage

    Wat verwacht je dan, K3 ofzo?
    Het lijkt me in ieder geval vanzelfsprekend dat mensen er voor hun plezier heen gaan en niet om te sterven:P in ieder geval ikke niet want ik ben er gewoon 1 tip, wil ik je wel meegeven: vat niet alles direct letterlijk op want bij een concert van guus meeuwis of tiesto word ook vaak geluld over verliefd zijn, terwijl er denk ik ook vet veel agressieve lui rondlopen, niet dat ik daar van hou ofzo.

      /   Reply  / 
  2. Joshua

    Ik vind dat het inderdaad goed past bij de hardcore-scene. Het gaat er om dat hardcore de laatste jaren weer helemaal opleeft, na een tijd underground te zijn geweest. MOH heeft hardcore ook levend gehouden.

    Vette trailer :)

      /   Reply  / 
  3. Benno

    Ach zo serieus zou ik het allemaal niet nemen.

    Punt is gewoon dat hardcore zich onderscheid door, laten we zeggen, wat minder melodieus en verfijnd te zijn dan andere muzieksoorten. Hierbij hoort nu eenmaal een bepaald beeld en imago. Dit is ook voor een deel de aantrekkingskracht natuurlijk, als je nu een trailer maakt met bloemetjes en schattige dieren dan rijmt dat niet echt.

    Hardcore ziet er aan de oppervlakte wellicht wat aggresief uit, maar uit eigen ervaring weet ik dat de bezoekers allerminst als een stel barbaren om zich heen slaan en zich gewillig offeren voor de zaak die hardcore heet. Natuurlijk is er een klein groepje wat niet helemaal zuiver op de graat is, maar hetzelfde kan je zeggen van brallende studenten die in kroegen met bier gooien en mensen lastig vallen.

    In elke subgroep heb je mensen die het nodig vinden de boel te verpesten, alleen bij hardcore ligt het, gezien het imago, eerder in de lijn der verwachting van de buitenstaander. Hetzelfde met deze trailer, je kan het opvatten als een bevestiging voor het vermoeden dat dat hardcore en haar liefhebbers aggressief en gevaarlijk zijn. Maar beter lijkt het me om het in de context te zien, het is een aankondiging voor een dansfeest met wat hardere muziek dan laten we zeggen een klavierconcert, de wervingstekst lijkt me dan ook volledig onschuldig.

      /   Reply  / 
  4. Katja

    Ah kijk, mooi om te horen dat jullie er zo over denken. Ik moest het toch even checken he ;-) Denk ik nu de grote korrel zout er alsnog bij :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>