Daft Punk in de HMH: foto’s en filmpjes

Copyright Cyril Snijders
Ik heb nog steeds een flinke piep in mijn oren, maar wat was het leuk gisteren bij Daft Punk, dat het dak van de HMH er zowat afblies.
Het blijft raar om anderhalf uur lang naar twee marsmannetjes met glimmende integraalhelmen te kijken, maar de muziek maakte alles goed. Die stond weliswaar snoeihard (de dame naast me stond het halve concert met haar handen op haar oren, hehe) maar loepzuiver, zodat de kracht van de twee Fransen tot zijn recht kwam. Bekijk hieronder onze recensie, de foto's en de filmpjes:

De recensie:
Een groot deel van de liefhebbers van electronische muziek hebben Daft punk al lang geleden tot heilig verklaard. In de Heineken Music Hall was woensdag te zien waarom. De twee Fransen leverden een ongeëvenaarde show, zowel op visueel als op muzikaal gebied.

Fan zijn van Daft Punk is eigenlijk best wel zwaar. Veel albums brengt het duo niet uit, vaak optreden is er niet bij en aan interviews hebben de twee een broertje dood. Komt bij dat ze altijd en eeuwig die glimmende helmen op hun kop hebben. Aan mensen kun je je binden, aan robots een stuk moeilijker. Maar toch, op zo'n avond als gisteren komt het dicht in de buurt van 'houden van'.

Daft Punk is een soort autistisch broertje. Je weet dat er veel moois in zit, maar het komt er maar zo zeldzaam uit. Contact maken is moeilijk. Maar als het gebeurt, dan ben je ineens zo blij dat je wel wil springen en in je handen klappen. De meest euforische momenten beleefde het publiek gisteren dan ook als de 'marsmannetjes' heel even meedansten of hun armen in de lucht gooiden.

De rest van de tijd kwam je ogen en oren tekort om de show tot je te laten doordringen. Een soort piramidevormige UFO, omgeven door lichtmasten en LED-schermen, diende als controlcenter voor alle muziek. Die was feestelijk, swingend en bij vlagen snoeihard. Toen Phoenix voorbijkwam, een van de hardste platen van het eerste album, werd duidelijk dat de oude nummers nog niks aan kracht hebben ingeboet. Gelukkig werd op de juiste momenten ook even op de rem getrapt.

Die rustmomenten waren niet alleen welkom voor de benen. De oren kregen het zwaar te verduren. Wie het eerste album wel eens hard op de stereo heeft afgespeeld, weet dat er nogal buuronvriendelijke beuknummers op staan. Nummers die branden, schuren en bonken. Als die nummers via het sublieme geluidsysteem van de HMH de zaal in worden geblazen, dan moet je schrap zetten. Maar lekker is het wel.

Een onvergetelijke avond was het. Omdat je anderhalf uur naar twee robots hebt staan kijken en omdat je geen idee hebt wat ze nou eigenlijk doen achter dat schotje. Maar vooral omdat beide voorgenoemde redenen je uiteindelijk worst wezen. Het was één groot feest.

De foto's:

En de filmpjes:

Lees ook:

Daft Punk helm te koop
Filmpje: Samples Daft Punk ontrafeld
Digitalism, de opvolgers van Daft Punk?

Lees ook:Daft Punk gadgets zijn cóóóóóól
Lees ook:Daft Punk presenteert eerste fanmade video
Lees ook:Onbegrijpelijke samenwerking Daft Punk en Kanye West
Lees ook:Digitalism, de opvolgers van Daft Punk?
Lees ook:Filmpje: Samples Daft Punk ontrafeld

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Daft Punk in de HMH: foto’s en filmpjes

  1. Daan

    Een dikke piep? Beter dan een -weggecensureerd-!

      /   Reply  / 
  2. Jet

    Waaauw het ziet er gaaf uit :) Wanneer lezen we een stuk in DAG?

      /   Reply  / 
  3. mar

    Wauw…wat een show was dat. Vooral op het einde toen ze weggingen en nog even terugkwamen voor een toegift. Toch nog even “Togheter” gedraaid. Fan-tas-tisch….

      /   Reply  / 
  4. Justin

    Meesterlijk!!!!!

      /   Reply  / 
  5. tms

    Het was echt super!!! Krijg nog kippenvel als ik filmpjes terugkijk.

      /   Reply  / 
  6. Jef

    Inderdaad wat een show! Helemaal eens met de recensie. Fantastisch geluid en echt bij vlagen snoeihard, lekker beuken en gaan! Nummers lekker door elkaar heen en in elkaar overgaand.
    Als je naar 2 robots kijkt, half achter een schotje, moet er iets anders zijn wat blijft boeien. In dit geval, de lichtshow. Ik vroeg me in het begin af hoelang ze zouden kunnen blijven afwisselen. Na anderhalf uur wist ik dat het ze was gelukt! Telkens weer nieuwe kleuren, andere volgorde, verschillende lampen en flitsende beelden.
    Kortom een lust voor oog en oor!!!

      /   Reply  / 
  7. merlies

    ziet ur geweldig uut!
    dat sun de feesten woar t leve um droit…mooi man.

      /   Reply  / 
  8. victor

    het was wel een beetje jammer dat de set PRECIES hetzelfde was als de vorige optredens in deze tour – zoek maar eens naar beelden of geluid van coachella 2006. ik had gehoopt dat ze alle samples op een andere manier aan elkaar zouden mixen – een andere volgorde, that is

      /   Reply  / 
  9. TbD

    Vet! lijkt me mooi, had er graag bij gebeest willen zijn!

    Hoe heet het nummertje op het begin van video 2? thx

      /   Reply  / 
  10. Pingback: malwarebytes

  11. Pingback: piratebay down 2010

  12. Pingback: download nero free

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>