Lonsdalers zijn zelden extreemrechts

Eindelijk een hoopgevend onderzoeksconclusie: Lonsdalers zijn zelden extreemrechts. Nu is dit waarschijnlijk geen openbaring voor de Lonsdalers annex hardcoreluisteraars zelf, maar voor de beeldvorming in de media is dit uiterst goed nieuws.
Hoe vaak hebben we ministers Donner en Remkes niet horen blaten over extreemrechtse Lonsdalers en de verfoeilijke gabberparties? En hoeveel media hebben die benamingen wel niet overgenomen? Uit het onderzoek Trots op Nederland, waarover de NRC bericht, blijkt dat de malloten van de NVU geen poot aan de grond krijgen bij de Lonsdalers.
"Als rekruteringspogingen onder Lonsdalejongeren al slagen, dan is het lidmaatschap van korte duur”, aldus het rapport.

Toch staan er niet alleen positieve zaken in het onderzoek. Zo blijkt namelijk ook dat Lonsdale-jongeren vaak bij geweld betrokken zijn. "Dat komt volgens Van Wijk omdat ze relatief veel drank en drugs gebruiken. Ze bezoeken party’s in het hele land en daarbij komt het vaak tot vechtpartijen. De liefde voor hardcoremuziek (gabber) is wat de jongeren bindt. Lonsdale-kleding vinden ze 'gewoon een mooi merk. Maar veel van de jongeren dragen het niet meer vanwege het negatieve imago.'"

Lees ook:
- Gabberdj Promo"Jumpstylers zetten zichzelf voor lul
- Exit Frans Bauer, enter de hardcore
- Thunderdome trekt minder bezoekers

Lees ook:Echte mannen houden van dance
Lees ook:Jeugd in Gelderland zit steeds vaker aan de drugs
Lees ook:Discotheken lopen leeg
Lees ook:Gabber anno 2007: ‘minder drugs, minder nazi’s, mooiere vrouwen’
Lees ook:Van indrinken naar insnuiven

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lonsdalers zijn zelden extreemrechts

  1. Ik

    hehe komen ze ook eens ergens achter. Ik zeg al tig jaar dat er geen hechtere vriendschap bestaat dan tussen de jongeren die van hardcore houden zelf.

    Ben het alleen niet eens met het feit dat gabbers veel drugs gebruiken want dat is niet zo. Merendeel gebruikt namelijk niet.

    Genoeg andere muziekscenes waar meer gebruikt wordt. De rockscene bijv. en daar wordt nooit iets over gezegd? Betje belacnhelijk gewoon!

    Verder als gabbers al betrokken raken bij een gevecht ofzo dan is het op een feest.

    Buiten feesten om kom het omdat van die skinheads die juist wel extreemrechts zijn zogenaamd gabber zijn en de hele gabbecultuur belachelijk maken en DAARDOOR komen juist het verkeerde beeld over bij de mensen.

    Ik heb er bets veel voor over omdat eens voor eens en altijd duidelijk te maken dat dit dus nergens op slaat. Het wordt tijd dat aan dit negatieve beeld wat nog steeds bij veel mensen leeft strict en definitief een einde gemaakt wordt!

    Dit zie ik dan als een 1e voorzichtige erkenning en stapje naar het doel wat de gedachtes compleet moeten gaan omdraaien.

    Laat me nog 1 keer duidelijk zijn! Gabber zijn het meest vredelievende volkje ter wereld. En iedereen die daar anders over denkt heeft daar dus geen recht toe want de meesten weten niet eens hoe de praktijk is.

    Dus tegen die mensen zou ik willen zeggen: hou je bek als je niet eens weet hoe de realiteit is en kom eens kijken op een feest hoe het eraan toe gaat. Zeker te weten dat je van mening veranderd!

    Ik nodig mensen bij deze ook van harte uit!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>