Thunderdome trekt minder bezoekers

Afgelopen zaterdag stond de Utrechtse Jaarbeurs weer in het teken van Thunderdome, het toonaangevende hardcore-feest van Nederland. Daar heb je waarschijnlijk weinig over gehoord, maar dat is niet vreemd.

Het is zelfs een doelbewuste keuze van de organisatie. Na de vernietigende artikelen uit de jaren negentig over gabber heeft organisator Irfan van Eewijk een broertje dood aan pers en reclame. Pakt ID&T voor Innercity 2006 nog uit met een alomvattende reclamecampagne en internetpagina's vol interviews, Thunderdome moet het doen met mond-op-mond reclame en een ijzersterke reputatie. Dat ging lang goed. Tot afgelopen zaterdag, waarvoor maar 9000 kaarten verkocht werden (capaciteit 15.000).

Is Thunderdome op zijn retour? Qua bezoekersaantallen in ieder geval wel. Thunderdome was jarenlang uitverkocht of bijna uitverkocht. De dip in de kaartverkoop van dit jaar is dan ook een fikse domper op de hardcore feestvreugde.

De mensen die er waren hebben er overigens geen moment mee gezeten. Ruim plek om te dansen en een uitermate goede sfeer, zo valt te lezen op Partyflock. Geen smetje te ontdekken. Tja, wat doe je dan als organisatie? Doorgaan op de oude voet met een risico op een nog grotere dip volgend jaar, of het roer om en een dikke vette reclamecampagne ertegenaan in 2007?

Lees ook: Thunderdome 2006, voorpret in beeld en geluid

Lees ook:Thunderdome Pay Back Time: de line-up
Lees ook:Even een snackje: Thunderdome ’97
Lees ook:Thunderdome 2006: voorpret in beeld en geluid
Lees ook:Marcherende SS-ers in trailer Thunderdome
Lees ook:Sensation White uitverkocht, Sensation Black nog wel kaarten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Thunderdome trekt minder bezoekers

  1. Ik

    je kan ook te weinig reclame maken he?

    Want thunderdome is nooit op zijn rtour .. evenmin als gabber in zijn geheel dus…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>