Zalm begrijpt er geen snars van

Meldden we kort geleden nog goed belastingnieuws voor dj’s, vandaag de dag zijn we weer terug bij af. Volgens minister Zalm ben je als dj pas artiest als die tussen de platen door ook een praatje houdt.
De afgelopen maanden streden de Belangen Vereniging Dance (BVD) en een aantal gerenommeerde politici voor het erkennen van de dj als artiest. Als dj’s immers voor de wet als artiesten worden gezien (wat ze natuurlijk al lang zijn), hoeven ze minder belasting te betalen. Het leek erop dat alles gladjes door de Tweede Kamer zou worden geloodst, tot Zalm er eens goed naar keek. En een dikke streep door de rekening zette. Hij vindt namelijk dat alleen radiodj’s en drive-in disco’s recht hebben op een artiestenstatus. De BVD is woedend over die oubollige benadering en stelde een verklaring op.
"Want wat is het geval? Volgens de minister zullen dj’s vanaf 1 januari 2007 als artiesten worden beschouwd, mits ze ‘er wel een beetje een leuk nummer van maken en niet alleen plaatjes opzetten’. Als een dj niets zegt tussen de nummers door is het ook geen artiest volgens de minister."

"Met andere woorden, we zijn weer terug in de tijd van de drive in disco waar de dj met een aapje op zijn schouder en een trommel in zijn linkerhand een plaatje opzet voor Tante Annie van de overkant die jarig is en daarna de bezoekers vooral aanspoort de polonaise in te zetten. In één uitspraak is 20 jaar dance muziek van de tafel geveegd en de dj weer gedegradeerd tot ordinaire plaatjesdraaier in plaats van artiest."

Lees ook:
- Interview met Boris van der Ham: ‘Dance verdient een goed imago’
- Dj’s minder kwijt aan fiscus

Lees ook:Zalm heeft het eindelijk begrepen
Lees ook:Nu zelfs het CDA op de bres voor dj’s
Lees ook:Dj’s minder kwijt aan fiscus
Lees ook:Paul Oakenfold, patser pur sang
Lees ook:Video – Kate Ryan – Voyage voyage

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>