Verkiezingsstunt ex-Extrematopman mislukt

Hij had zich er zoveel van voorgesteld, oud Extremadirecteur Sander van der Sluis. Bij de Tweede Kamer-verkiezingen zou hij met zijn partij Het Zeteltje een schok in politiek Den Haag veroorzaken.

In 2004 begon de voormalig dance-ondernemer met het voorbereiden van zijn politieke meesterplan. Van der Sluis wilde ‘de Haagse cultuur van oneliners en dubbele agenda’s blootleggen en parlementariërs een spiegel voorhouden.’

Het liefst wilde de Limburger zorgen voor een filosoof op de kamerzetel, die vrede op aarde zou prediken en al wat daarvoor nodig is. Maar vorige week sloeg het noodlot toe. Het aantal ingediende steunbetuigingen was veel kleiner dan verwacht.

Vierhonderd vrienden en bekenden hadden beloofd de noodzakelijke steunbetuigingen in te dienen bij het gemeentehuis, maar slechts honderd voegden de daad bij het woord.

Vanwege dat tegenvallende resultaat doet Van der Sluis alleen maar in Amsterdam mee. Op de website zegt hij: "We waren goed gewaarschuwd maar toch is ook het Zeteltje over de horde van de ondersteuningslijsten gestruikeld."Toch is hij niet uit het veld geslagen: "Ons initiatief is geen eendagsvlieg. We willen beweging losmaken en een gedachtegoed sterker maken. Meedoen en inspireren is ons nu net zoveel waard."

Lees ook:Hiep hiep hoera voor de hippies
Lees ook:Grootste megacomplex van Benelux is nu het faillietste
Lees ook:Weinig klachten over politie op feesten
Lees ook:Awakenings in 2008 naar Eindhoven
Lees ook:De week voor Mysteryland: de “In search of Sunrise stage”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>