Gratis digitaal uitlenen muziek blijkt succes

De Centrale Discotheek Rotterdam (CDR) gaat door met het gratis digitaal uitlenen van muziek. Sinds de start van de proef op 4 november 2005 zijn namelijk al meer dan een half miljoen tracks digitaal geleend.

De ‘discotheek’ staat te kijken van het succes en verlengt de proef in ieder geval tot en met januari 2008. Na aanmelding kun je er allerlei muziek downloaden, die je een week lang gratis mag luisteren. De focus ligt vooralsnog op jazz-achtige stijlen, maar heeft ook al een flink aantal house, lounge en electroartiesten in het bestand staan.

Directeur van de CDR Michiel Laan is blij met het succes: "Ons eerste doel was om te kijken of er überhaupt vraag naar was. Die vraag kunnen we nu met een volmondig ‘ja’ beantwoorden. Het komende jaar willen we daarom gebruiken om het digitaal lenen van muziek nog makkelijker en leuker te maken."

Klik hier om het programma te downloaden en hier om een demonstratie te bekijken. Hieronder kun je een aantal screenshots zien.


Lees ook:De mash-up tot kunst verheven
Lees ook:Pleegt Tiësto plagiaat?
Lees ook:Gratis kerstliedje van The Knife
Lees ook:Lijst van gratis software om muziek mee te maken
Lees ook:De Scissor Sisters delen uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>