Nieuwjaarseditie Awakenings op losse schroeven

De deelgemeente Amsterdam Noord heeft de vergunning voor het technofeest Awakenings Newyears Special op het NDSM-terrein ingetrokken. In een brief aan organisator Monumental Productions liet de gemeente woensdag weten niet genoeg politie-inzet te kunnen garanderen.

Volgens directeur Rocco Veenboer  van Monumental, die ik net aan de telefoon had, is echter sprake van willekeur. "Ruim een jaar geleden heeft de beheerder van de NDSM al aangegeven dat er een groot feest zou worden gegeven. In maart is bekendgemaakt dat het om een Awakenings-feest gaat."

Er was volgens hem dus voldoende tijd om eventuele politie-inzet te kunnen garanderen. Veenboer: ,,Bovendien hebben diverse andere dance-events in Amsterdam Noord wel een vergunning gekregen dus dat lijkt op willekeur. Monumental Productions wenst als organisator van Awakenings niet anders behandeld te worden dan andere organisatoren. We hebben de weigering nog niet op papier, maar de redenen overtuigen ons absoluut niet. We hebben direct een verzoek gedaan voor een spoedzitting bij de bestuursrechter en hopen op een snelle en positieve uitspraak zodat het feest gewoon kan doorgaan.''

Tijdens de laatste vier edities van Awakenings werden tientallen bezoekers aangehouden wegens drugsbezit. Veenboer deed naar aanleiding daarvan een oproep voor meer duidelijkheid van overheidswege over het drugsbeleid. Hij kreeg steun van diverse andere dance-organisatoren, die repten over een zero-tolerancebeleid. Dat zou niet in overeenstemming zijn met de bestaande richtlijnen van het Openbaar Ministerie.

Lees ook:
- Fotoverslag Awakenings 24-11-2006, deel 1
- Fotoverslag Awakenings 24-11-2006, deel 2
- Dancewereld in verwarring door streng drugsbeleid

Lees ook:Awakenings start handtekeningenactie
Lees ook:Uitspraak rechtszaak Awakenings komt vrijdag
Lees ook:Rocco eist dikke vette schadevergoeding
Lees ook:Awakenings lonkt naar Eindhoven
Lees ook:Tien jaar Awakenings: de filmpjes

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwjaarseditie Awakenings op losse schroeven

  1. Jet

    Heb je al kaartjes?

      /   Reply  / 
  2. Cyril

    Nope, dan zit ik gelukkig in Brazilië :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>