(Professionele) DJ Cursus volgen?

Stel je voor, je bent jarenlang vaste dj geweest bij een achteraf tentje in Zevenhuizen. Na jarenlange trouwe dienst besluit je een succesvolle drive-in show op te zetten. Met 200 shows per jaar kom je bij alle duffe, muffe en suffe bedrijfjes waar je de koffiedames en kantoorheren eens lekker laat dansen op de goede klassiekers. Dan zou het zonde zijn als je talent niet overgedragen zou worden. Gelukkig heeft bovenstaande dj een heuse cursus opgezet.

Er zijn momenteel zoveel dj cursussen dat ik er eigenlijk niet zoveel aandacht aan besteed. Maar het artikel in het AD over de dj cursus van DJ Bart trok m’n aandacht. De geinterviewde is DJ Bart, jarenlang resident dj bij la Baraque in Zevenhuizen en nu succesvol drive-in dj.

Bart heeft een goed lopende dj cursus gestart die niet zo onproffesioneel als het grote overschot eruit ziet. In vier lessen van drie uur worden alle fijne kneepjes van het vak onder de loep genomen, zo ook het technische vlak.

Het jammere is dat de focus bij de curus voornamelijk op het drive-in aspect ligt. Volgens mij is er een gigantisch overschot aan redelijke drive-in dj’s en ligt de kans steeds meer op de mensen die zich kunnen onderscheiden met overlappingen van muziekstijlen.

Lees ook:Top 500: G-Spott – City streets
Lees ook:Koop een platenspeler bij de Hema
Lees ook:Nieuw! Word dj bij de HEMA
Lees ook:Iedereen kan leren produceren in studio 80
Lees ook:Homo’s Nieuw Zeeland snuiven 4 keer zo veel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>