Partyverslag: Dirty Dutch

Na een paar uurtjes slaap ben ik weer achter mijn laptop gekropen om jullie verslag te doen van Dirty Dutch. Met een heuse Dirty Dutch week, veel zin en een gezonde dosis enthousiasme was het gisteravond dan zover. Nu, twintig uur later, kan ik terugkijken op weer een hoogtepunt van 2008. Dirty Dutch was boven verwachting goed, ondanks een aantal organisatorische minpuntjes.

Uit alle hoeken van het land waren de feestgangers naar de Rai gestroomd. Amsterdam Rai en omgeving is in tijden niet zo druk geweest. Was het feest voorheen altijd in de Heineken Music Hall, deze keer was het feest uit zijn jasje gegroeit. Hierdoor was er naast de ‘main’ zaal ook een ‘Rocksteady’, Techno en VAgEgASTEN zaal te vinden.

Bij binnenkomst val ik met mijn neus in de boter. Roog is net aan zijn setje begonnen. En zoals we van Roog mogen verwachten doet hij dat op geheel eigen wijze. Na een stukje Roog maken we het rondje van zalen af. De technozaal is een geïmproviseerde zaal naast de mainzaal. De ‘Rocksteady’ zaal werd tijdens Innercity 2006 als mainhal gebruikt en de VAgEgASTEN zaal is een improv zaaltje in de kelder, waar op dat moment nog bijna niemand is.

Als we ons rondje af hebben gemaakt besluiten we naar ‘Beesmunt Soundsystem’ in de VAgEgASTEN zaal te gaan. Ondertussen is het ook daar een stukje drukker geworden en is ook de temperatuur flink omhoog gegaan. De jongens van ‘Beesmunt’ rocken als geen ander. Het dak gaat er bijna letterlijk vanaf. Wat is de organisatie van deze zaal toch onwijs geniaal. Na een goed uur ‘Beesmunt’ geweld schieten we weer naar boven, waar Chuckie aan zijn solo-set is begonnen.

Hier brengt hij een heerlijk setje dat vele bezoekers in verroering brengt. De zaal gaat compleet los! Op het moment dat Sunnery James en Ryan Marciano op het podium verschijnen heb ik het wel weer met deze zaal gehad. Ik schiet naar beneden, waar de Nederlandse clubkoning zijn opwachting heeft gemaakt; Joost van Bellen. Joost draait al vanaf seconde één zulke vette producties dat ik aan een gebaar genoeg heb. Een dikke duim! Wíj begrijpen elkaar!

Na drie kwartier electro geweld van Joost schiet ik weer verder naar de ‘Rocksteady’ zaal, waar Real el Canario achter de decks bezig is. Real is dé eclectic koning van Nederland, een dj die onderhand toe is aan een eigen Dirty Dutch. Ook hier ging het publiek volledig los. In een woord genieten!

Maar ook Real el Canario besluit ik niet tot het bittere eind te bekijken, op het hoofdpodium is ‘Shermanology‘ namelijk aanbelandt. Andy en Dorothy Sherman brengen vol overgave en enthousiasme een live-act om U tegen te zeggen. Daarna knal ik nog even de technozaal in, waar Jeroen Verheij (Secret Cinema) nog aan het knallen is. Met Lustige Lola en Welschmerz in de kelder vervolg ik mijn Dirty Dutch nacht.

Totally wasted sluit ik af bij de ‘Rocksteady’ zaal, waar Tony ChaCha aan het afsluiten is. En ja hoor, eerder dan verwacht, schieten de lichten aan. Dirty Dutch zit er weer op! Op naar het station voor een ‘gezellige’ treinreis!

Conclusie
Dirty Dutch is hét nachtevent van Amsterdam (naast de ADE en Sensation) geworden. Ik had eerst een hard hoofd of alles wel goed zou gaan, maar achteraf gezien is Dirty Dutch een prima ervaring geweest. Vooral de ‘VAgEgASTEN’ zaal was het hoogtepunt. “Who Needs Chuckie if you have Joost van Bellen!”

Kleine kanttekening voor het barpersoneel, dat te dom om te poepen was. Verder leverde de spekgladde vloer voor aardig wat glijpartijen op. Maar dat mocht de pret absoluut niet drukken!

Lees ook:Dirty Dutch week: Deltahal
Lees ook:Dirty Dutch week: Jade Lounge
Lees ook:Coutouren Dirty Dutch Aftershock worden zichtbaar
Lees ook:Dirty Dutch: De line-up!
Lees ook:Dirty Dutch week: Parkhal

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Partyverslag: Dirty Dutch

  1. Mike

    zo goed vond ik chuckie zn set niet, was gewoon een beetje de standaard nummertjes stuk voor stuk maakte die ze niet af en het was waardeloos aan elkaar gemixt. Schoolfeest niveau. Kon ik van meerdere dj’s zeggen gisteravond. Iedereen draaide zoon beetje dezelfde nummers, parapapappapapapa heb ik onder andere echt een miljoen keer gehoord gister. De enige die nog een beetje orgineel en goed draaide was Benny Rodriquez. Vernieuwend en beter als de rest. Maar het beste heb jij blijkbaar gemist.
    Verder was het allemaal wel oke, vond het het geld niet waard, wel een leuke avond gehad, niet super.

      /   Reply  / 
  2. Bas Nelen Auteur

    Ik heb Benny nog wel tegen het einde aan gezien, maar vond het niet zo bijzonder. Hou meer van de échte techno setjes van hem. Plus dat ik behoorlijk kapot was.
    Rap das Armas heb ik ook tig keer voorbij horen komen, was wel een minpuntje.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: De Downloadtip: Henzel & Disco Nova - Dirty Dutch 2008 | Dance

  4. Pingback: Coutouren Dirty Dutch Aftershock worden zichtbaar | Dance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>